Svaštara

Ispovijest žene koja je postala ljubavnica: Jedna stvar je bitna

Kako je jedna žena od toga da nikada neće biti sa oženjenim muškarcem postala ljubavnica… Težak put, ali i njegov završetak opisaće vam u tekstu koji vam prenosimo u cjelosti…

Djevojka s problemima - Pinterest

Advertisements

“Za ljubav je potrebno dvoje. To je davanje i uzimanje. To je posvećenost”, to su samo neke od parola koje sam čula od ljudi koji su u braku i u vezi. Iako sam saglasna da su sve te stvari važne i istinite, postoje situacije koje ne uspijevaju u skladu sa tim standardima, piše “Lepota i zdravlje“…

U svojim kasnim dvadesetim godinama već sam bila razvedena. Muž mi je bio nasilnik i trebalo mi je više godina da prebolim sve što mi se događalo sa njim. Nakon razvoda, kada sam se preselila, konačno sam počela da dolazim sebi. Nisam imala djece, imala sam sjajan posao – ukratko, bila sam nezavisna i sretna žena.

A, onda sam “pala”.

Ja sam očigledno jedna od onih koji osuđuju druge za njihove postupke, a onda to isto ponovo u sopstvenom životu.

Imala sam aferu sa oženjenim čovjekom.

Čovjek sa kojim sam se spetljala je već imao dosta iskustva u varanju svoje žene, i uopšte se nije uzbuđivao zbog našeg odnosa, niti mi je prodavao priče da je zaljubljen u mene i da će se razvesti. S druge strane, ja sam se totalno zaljubila, i zaboravila na sve svoje principe i moralna stanovišta.

Tako sam iz jedne destruktivne veze uskočila direktno u drugu. Sva svoja vjerovanja u vezi sa zdravim, dugim vezama bacila sam niz vodu i zaljubila se u čovjeka koji nije poštovao ni sopstveni brak. I ne samo to, svojevoljno sam dala svoj doprinos u propadanju tuđeg braka.

Iako za moje ponašanje nema opravdanja, iz tog odnosa naučila sam par važnih stvari. Naučila sam koliko je lako izdati one koje volimo. Naučila sam da mreža laži koju svakodnevno pletemo može da nas dovede do razarajuće anksioznosti. Naučila sam kako izgleda kada ne volimo sebe.

Znate li, uopšte, koliko truda je potrebno da biste bili u uspješnom braku ili vezi? Potrebno je mnogo hrabrosti i dobra komunikacija. Potrebno je da se zajedno bavite problemima. Potrebno je mnogo poštovanja i ljubavi, čak i ako inicijalna strast nestane.

Ukratko, na kraju sam završila tu aferu. Znam da sam popustila pred trenutnim zadovoljstvom samo zato što sam bila povređena nakon razvoda. Uvukla me je u sebe cijela ta priča o tajnovitosti, zabranjenom voću i tabuima.

Nakon toga, par godina nisam izlazila ni sa kim. Znajte jedno – na početku afere možda i osjećate leptiriće i zaljubljenost, ali uskoro i bez izuzetka slijede očajanje, stres, tuga i stid.

Nakon nekog vremena počela sam da volim sebe i svoje tijelo. Počela sam da radim i da vježbam. Radila sam stvari koje su me činile sretnom. Priznala sam sebi šta sam uradila i oprostila.

Ako mislite da možete da proniknete kada vas partner vara, to je mnogo teško.

Odnosi su postali komplikovani. Zato, najvažnije je da volite sebe i da budete spremni da oprostite. Sve drugo je, vjerujte, manje bitno.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh