Svaštara

ŽENE NAKON 40. NISU TETKE: Za njih život tek počinje! One su SEUZUALNE, BESPRIJEKORNE! Vjeruju u SEBE

Žene nakon 40. Ko su one? Ranjive, pa čak ponekad i bespomoćne. Naivne, pune povjerenja, kao u trinaestoj. Odavno su zaboravile grubu romantiku 15-godišnjakinja, entuzijazam 25-godišnjakinja, racionalnost onih preko trideset.

Žena - Atma.hr

Advertisements

Mnogo su vidjele. Kasnije su zažmurile. A poslije otvorile oči i uvidjele novi svijet, novu sebe, novi život. One ponovo vjeruju u bolje, jer se njima najgore, po pravilu, već izdešavalo. One dobijaju najbolje, jer su sposobne dobro uvidjeti tamo, gdje ga drugi i ne primjećuju. Imaju izoštren pogled, osjetljiv sluh i nježne ruke. Pridržavaju se svega što je za njih najbolje, piše “Uspešna žena“…

One su lijepe. Nisu simpatične. One su nevjerovatno lijepe, zato što su postale svjesne da imaju odlične zadnjice, privlačne grudi, lijepe noge. One su naučile voljeti svoje zadnjice, grudi, noge, tako da svako može da se zaljubi u njih. Zaljubiti se u ono njihovo najbolje.

Oni znaju tajnu, te djevojke poslije 40. Dosta je njima fazona o “milionima”, “karijerama” i “društvenim statusima”. Oni sad tačno znaju da ono, što je najvažnije, nije ono što se prikazuje na televiziji, što piše na internetu i na statusima društvenih mreža. Važno u životu je sam život: njegov ukus, boja, ritam, miris, sposobnost uživanja i radovanja u svakom danu.

Odavno su zaboravile ustaljene fraze, taktiku zavođenja i spremanja haljina za izlazak. Više nisu u fazi “aktivne potražnje”, već su pronašle ono što je bilo potrebno svih ovih godina – sebe, pravu sebe. I ispostavilo se da su takve prave veoma interesantne i zanimljive svima. Pa, skoro svima.

One ponovo mogu glasno jecati i smijati se. Već su prestale da nose „pancire “ društvenih normi ponašanja, zabrana i dozvola. One mrze vrijeme kada je trebalo ispravno držati leđa i glavu, šta god da se desi, vrijeme smijeha kada im se plače i vrijeme tihog klimanja glavom, kada želiš udariti što jače. Prestale su da se suzdržavaju, izašle su na slobodu – žive, senzualne, besprijekorne!

One žive isto kao što i dišu: nasilno, onda tiho, a zatim nježno, jedva čujno, zatim užurbano i bezobzirno. Dišu u ritmu zivota, u ritmu disanja.

Napokon, poslije 40. one uspjevaju: živjeti u istom vremenu sa životom.

Žene nakon 40. – nisu tetke! One nose dugačke suknje zato sto je to lijepo. Nose i kratke suknje, i farmerke. I bižuteriju . Njima nema potrebe da dokazuju – “imam dijamante”. Bitno je da se njima sviđa. One ne žele da znaju o “modi” i “trendu ove sezone”.

Žele samo da bude lijepo samo za njihove oči. One su trend same za sebe.

Žene poslije 40. prestaju da broje kalorije. Zato što ljubav, interesovanje, pokret, strast, inspiracija pomažu mnogo bolje od fitnes centara i plastičnih hirurga. Pa da, to i jeste razlog što su postale tako lijepe.

One znaju da cijenu svaki minut, svuda stižu na vrijeme, nigdje ne kasne, jer nigdje ne žure. One postižu. One se bore. One jednostavno – žive. I tačno znaju, da čak i nakon još 40, biće još interesantnije!


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh