Svaštara

ISPOVIJEST OČAJNE SUPRUGE: Muž me vara sa SESTROM, a ja ne znam šta da radim!

Mjesecima sam u haosu. Sve obaveze sam zapostavila od momenta kad sam prvi put posumnjala da moja sestra od tetke ima nešto više s mojim suprugom od klasičnog poslovnog odnosa. Nema čvrste dokaze za sumnju, ali ona nije isključivo plod ženske intuicije.

Uplakana žena - Twitter

Advertisements

Prije dvije godine sestra od tetke, s kojiom nisam bila pretjerano bliska, zamolila me je da joj pomognem oko zaposlenja. Nekoliko godina je tavorila u poznatoj advokatskoj kancelariji, mada je bila jedna od najuspješnjih studetkinja prava u svojoj generaciji. Moj suprug ima privatni biznis i veoma je uspješan u svom poslu. U njegovoj firmi radi četrdesetak zaposlenih. Na moje insistiranje sestra je počela da sarađuje sa suprugovom firmom, u početku honorarno, a od prije godinu dana stalno, piše “Nadlanu“…

Prva sumnja na nevjerstvo javila mi se kad ju je vodio na službeni put. To mi nije rekao smatrajući, kako mi je objasnio, da nije ništa neobično da jedan od dvoje pravnika iz firme putuje s njim na razgovore s stranim partnerima. Za dva i po mjeseca zajedno su išli na četiri službena putovanja. I sve bi to bilo normalno da sestra nije promjenila ponašanje prema meni. Osjetila sam trijumfalizam u njenim gestovima, kao da mi daje do znanja da ima aferu s mojim mužem.

Nisam ništa rekla suprugu, niti provjeravala njegove telefone i e-mailove. Napeta sam zbog svega, sumnja me izjeda, mada se pravim da je sve u redu. Možda pretjerujem, jer sam napunila 40 i osjećam krizu samopuzdanja, jer moja sestra ima 29 i izgleda odlično.

Povjerila sam se kumi. Ona je uvjerena da postoji nešto između njih i savjetovala mi je da insistiram kod supruga da je otpusti, te da na osnovu njegove reakcije mogu da donesem validnije zaključke. Ne znam šta da radim. Na poslu sam odsutna, kao i tokom vremena koju provodim sa našim šestogodišnjim sinom. Čak i za vrijeme se*sa, kojeg imamo redovno kao i do sada, ne mogu da se opustim i prepustim. Očajna sam, jer ne želim da izgubim ono što imam.

Šta da radim?


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh