Svaštara

“SERIJSKI DONOR SPERME” TVRDI DA JE OTAC VIŠE OD 100 DJECE: Svoje usluge nudi besplatno preko Facebooka, a dnevno mu se javlja po desetak…

“Serijski donor sperme”, kako se između ostalog naziva 37-godišnji Matt Stone iz Raleigha u Sjevernoj Karolini (SAD), tvrdi da je postao otac barem stotinjak djece u posljednje četiri godine, a svoje usluge nudi besplatno preko Facebooka.

Matt Stone - Facebook

Advertisements

Kaže da ga dnevno kontaktira desetak osoba koje traže pomoć oko oplodnje. Stone je inače samac i otac dvoje djece, a na svom profilu ima jedan album posvećen samo svojim “uspjesima” gdje objavljuje fotografije ultrazvuka ili već rođene svoje djece.

Sjeme je prvi put donirao prije 10 godina kad je radio u banci sperme, a prije četiri godine pokrenuo je stranicu na Facebooku gdje nudi usluge onima kojima je potrebno, ali samo ako prođu njegovu “inspekciju”.

U upitniku koji im daje, između ostalog, ispituje o porodičnoj historiji, finansijskoj situaciji, te čak provjerava kako parovi djeluju u virtuelnom svijetu kako bi se uvjerio da će se dijete roditi u sretnoj porodici, piše “Daily Mail“…

Matt tvrdi da ima oko osam klijentica sedmično i oko 20 žena trenutno nose njegovo dijete. Do danas mu se rodilo barem 70 djece za koje zna, no pretpostavlja da ih je preko sto jer mu se ne javljaju sve žene nakon uspješne inseminacije.

“Svaka uspješna trudnoća je nevjerovatno ispunjujuća, poput nagrade. Moja sestra je nedavno napunila 43 godine i nije ni htjela imati djecu sve dok nije bilo prekasno. Njoj je sjajno to što radim i na neki način kompenzujem činjenicu da ona nije postala majka. Sve moje donacije su besplatne jer želim pomoći ljudima, a ne zaraditi. Ima dobru plaću u IT sektoru u kome radim. Banke sperme su strašno skupe i mislim da medicinske ustanove uvelike iskorištavaju tuđu nesreću”, rekao je Matt.

Kaže da 90 posto njegove klijentele čine lezbijski parovi, pet posto heteroseksualni parovi i pet posto žene koje nemaju partnera, no i dalje ga iznenađuje činjenica da toliko ljudi traži pomoć.

“Trenutno sam upoznao samo jedno svoje dijete, držim se na distanci i sve preko interneta jer mislim da bi moje uplitanje samo stvorilo konfuziju. Ne želim da me ta djeca doživljavaju kao odsutnog oca, njegovi roditelji su u mojim očima njegovi stvarni roditelji”, kaže.

Matt se nada da će se nastaviti baviti ovime do polovice četrdesetih godina, a onda namjerava prestati dijeliti naokolo svoje sjeme.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh