Svaštara

Žena otvorila dušu: MOJ SUPRUG JE HEROJ, ALI ŽELIM DA UMRE

Nakon tragične saobraćajne nesreće, Paul je priključen na aparate za održavanje u životu, a njegovoj supruzi Lindsey nije dozvoljeno da ih isključi…

Porodica - Dozanjemo.com

Kada se zavjetujete da ćete nekoga voljeti u zdravlju i bolesti, u dobrom i lošem, nikad i ne pomišljate kako bi to moglo izgledati. Nikada nisam pomislila da će čovjek kojeg volim najviše na svijetu postati samo svoja sjenka, piše “Doznajemo“…

Sigurno da nikad nisam ni pomislila da ću željeti da umre, jer ga više ne mogu gledati takvog. Ali, prošla sam sve to, a ništa ne mogu učiniti.

U julu prošle godine, moj 43-godišnji suprug i otac naše 5-godišnje kćerke Elle, pao je s motocikla. Nekim čudom je preživio, ali je moj hrabri suprug već godinu dana u komi. Ako se ikad i probudi, zbog oštećenja mozga će trebati 24-satnu njegu.

Svaki dan gledam kako njegovo dostojanstvo nestaje i znam da bi i on želio umrijeti. No, zakon mi ne dopušta da isključim aparate jer on nikada nije napisao šta želi ako bi se to dogodilo.

Kao njegova supruga, poznavala sma ga najbolje. Razgovarali smo hipotetski o tome šta bi bilo kad bi se jedno od nas našlo u vegetativnom stanju, ali nikad to nismo stavili na papir. A, i zašto bi?

Kao ratni veteran, Paul je preživio šest godina u Zaljevskom ratu i Sjevernoj Irskoj, prije nego što je postao policajac. Upoznali smo se 1995. godine, vjenčali pet godina kasnije, a 2011. godine je rođena naša Ella.

Naš idilični porodični život je okončan 3. jula prošle godine. U 20.00 sati sam poljubila muža koji je otišao u noćnu smjenu, a samo 90 minuta kasnije sam slušala policajca kako mi objašnjava da je Paul skrenuo s puta kako bi izbjegao vozača koji je vozio pogrešnom stranom.

Vozačica Chelsea Rowe je uhapšena, a meni su rekli da Paul neće preživjeti. Nekim čudom je preživio, ali doktori su mi rekli da je njegov mozak oštećen i da ako se ikad probudi, trebat će njegu 24 sata. Znala sam da ni on ne bi htio takav život.

Kada sam donijela odluku da ga skinu s aparata, osjećala sam se kao najgora supruga na svijetu. Međutim, doktori su rekli da nemam ovlasti da donesem takvu odluku, pa sam se osjećala još gore.

Moja kćerka ne prepoznaje svog oca, to nije čovjek koji je nosio na ramenima i mazio je. Sada i ja pišem svoje želje, šta želim ako me zadesi sudbina mog supruga, jer ne želim da moja kćerka prolazi kroz ovo.

Volim svog muža, ali on je mrtav, samo njegovo tijelo leži, spojeno na aparate…


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh