Svaštara

OVA ŽENA (36) POZVANA JE NA PROSLAVU 20 GODINA MATURE: Ono što je napisala dirnulo je svijet!

Anika je bila iznenađena kada je vidjela da je pozvana na 20 godina od proslave mature. I dok mnogi imaju lijepa sjećanja koja nose iz srednje škole, Anika ima bolne…

Anika - Facebook

Nije bila sigurna da li može da se suoči sa siledžijama iako je prošlo 20 godina, ali napisala je ovo pismo i podijelila ga je sa svima njima, piše “Moj.ba“…

Hvala vam na pozivu za 20-godišnjicu mature.

Ne mogu da vjerujem da je toliko vremena prošlo od kada smo završili srednju školu. Ponekad, osjećam se kao da je bilo juče. Sigurno je zabavno kada pogledate na te godine sa sjajnim sjećanjem.

Za mene to je bio najmračniji period života.

Možda se sjećate da sam promijenila razred? To je bilo kako bi se otarasila iznenadne tišine koja bi se dešavala svaki put kada uđem u hodnik, ismijavanje iza leđa i hladni pogledi u razredu. Nekolicina vas u ovom razredu bilo je direktno odgovorno za to maltretiranje.

Smiješna stvar oko maltretiranja jeste ta što nikada zapravo ne prođe. Čak ni poslije 20 godina. Još uvijek mogu da čujem taj glas u mojoj glavi koji mi govori da sam beskorisna, iako logično znam da to nije tačno.

Ipak, vjerujem da ste svi sada dobri ljudi. Možda neki od vas imaju djecu. U tom slučaju, nadam se da se ne bude sa mučninom u stomaku svakog jutra jer treba da idu u školu. Jer niko to ne zaslužuje.

PS. Umjesto da dam novac za put do Stokholma i za maturu, donirala sam 250 dolara za organizaciju protiv siledžija “Friends”.

Svaka čast, Anika!


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh