Svaštara

Dozvolila je kćerki da prespava kod drugarice – Ujutru je saznala ZASTRAŠUJUĆU istinu!

Šelbi Lin Alen je 17-godišnjakinja koja je odličan đak u školi, i veoma uspješna u sportu. Međutim, kada je došao raspust, mlada Šelbi je donijela odluku koja će se pokazati kao najgora odluka njenog života.

Šelbi Lin Alen - Moj.ba

Šelbi, koja nikada nije bila problematično dijete, je pitala mamu da li može da prespava kod najbolje drugarice, Alise. Bez dodatnih pitanja, Debi joj je odmah dozvolila, piše “Srbija danas“.

Činjenica da se Alisa i Šelbi dugo godina druže, kao i to da Debi poznaje, kako Alisu, tako i njene roditelje, uvjerilo je da joj je kćerka u sigurnim rukama.

Šelbi i Alisa su se to veče i našle. Nedugo po njihovom susretu, zajednička drugarica, Džejn, im je poslala poruku.

Bila je kod kuće sa roditeljima i starijim sestrama i pozvala je dvije drugarice da im se pridruže. Šelbi i Alisa su primjetile da je njihova drugarica u druženju sa porodicom, sa njima pila i alkohol.

selbi-lin-alen-2

Odlučile su da se pridruže Džejn i njenoj porodici, ali su odbile da konzumiraju alkohol.

Roditelji od Džejn su otišli na spavanje oko 1 sat iza ponoći i strogo zabranili djeci da piju alkohol koji imaju u kući i rekli im da bi trebalo i one ubrzo da odu na spavanje.

Onog trenutka kada su roditelji otišli na spavanje, situacija se otrgla kontroli. Alkohol je djevojkama bio na dohvat ruke i one su odlučile da se malo zabave.

Šelbi je izjavila da želi da popije 15 čašica votke, a imajući u vidu da je imala svega 48 kilograma i nije imala nikakvo znanje niti iskustva kada je trovanje alkoholom u pitanju, ova odluka svakako nije bila razumna i odgovorna.

“Iskreno ne znam zašto je zacrtala baš taj broj sebi u glavu. Možda je vidjela nekog na žurci kako pije 15 čašica. Šelbi je bila u sportu, igrala odbojku i imala takmičarski duh. Rekli smo joj da to nije dobra ideja, ali ona je riješila da ostvari zacrtani cilj”, rekla je Alisa.

selbi-lin-alen-4

Do dva sata iza ponoći, sat vremena nakon što su krenule da piju, Šelbi je ostvarila svoj cilj i popila 15 čašica votke. Njene poruke upućene prijateljima su postajale sve više nejasne i bilo je očigledno da je alkohol sve više i više krenuo da utiče na nju.

Da stvari budu gore, javila joj se i mučnina i otišla je u toalet da povraća. Kada se onesvjestila, Džejn je uspravila uza zid u kupatilu i obilazila je s vremena na vrijeme.

Međutim, već kada je jutro došlo, Džejn je primjetila da nešto ozbiljnije nije u redu sa Šelbi i u 8 ujutru obavjestila svog oca da se njena drugarica ne osjeća dobro. Njen tata nije primjetio ni trunku panike u kćerkinom glasu, pa njenu izjavu i nije shvatio previše ozbiljno.

Sat vremena kasnije se Alisa probudila i vidjela u kom stanju je njena drugarica. Šelbi je i dalje bila u nesvjesti kod wc šolje, a njena usna je bila i napukla zbog silovitog povraćanja od prethodne noći.

Odmah su nazvali policiju, a kada je hitna pomoć došla zatekla je slab puls kod djevojke i beživotno tijelo. U 9:40 ujutru proglasili su njenu smrt.

Nivo alkohola u krvi joj je iznosio 3.3 promila, što je četiri puta više od dozvoljenog, prema zakonima u Kaliforniji.

Debi je pokušala u policiji da razjasni šta joj se desilo sa kćerkom. Tamo je dobila odgovor da su odgovorni oni koji uzimaju alkohol i da u ovom slučaju roditelji od Džejn nisu odgovorni za smrt njene kćerke.

selbi-lin-alen-5

Smatrali su da je Džejnina odluka da ne pozove hitnu pomoć, kada je Šelbi počela da povraća, označilo njen postupak kao ubistvo iz nehata. Međutim, sudija se nije složio sa tim.

Zbog smrti kćerke, Debi je odlučila da pomogne mladima i njihovim roditeljima, kako niko ne bi morao da prođe kroz šta je ona prošla. Osnovala je “Šelbina pravila”, fondacija za obrazovanje o trovanju alkoholom.

“Moja kćerka je napravila loše izbore te večeri, ali tinejdžeri stalno prave loše izbore. Naša je dužnost, kao odraslih ljudi, da im pomognemo da naša djeca prežive te loše odluke. Život vam nudi dve opcije kada preživite tragediju: Odustanite ili nastavite dalje. Ja imam muža i još jedno dijete za koje treba da budem tu. Moram da nstavim sa životom, zbog njih, ako ne zbog sebe. Međutim, sada imam još jednu misiju, da pomognem mladima i upozorim ih na opasnosti od trovanja alkoholom, nešto što je moja porodica morala da nauči na najteži mogući način. Nije poenta u tome koliko ostaneš jak, već u onome što moraš da uradiš, bez obzira na to kako se osjećaš ili koliko si tužan tog trenutka. Vjerujem, i vjerovala sam oduvijek, da je ovo upravo ono što bi i Šelbi željela da radim”, rekla je Debi.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh