Svaštara

Ovaj starac svakog dana zalijeva travu na grobu čovjeka kojeg ne poznaje. Kada su saznali razlog, nisu mogli zadržati suze!

Rodžer Reisig iz Montgomerija, Teksas podijelio je ovu priču na socijalnim mrežama. Ovu vrlu specijalnu priču. Namjera mu je bila da ovu priču pročitaju samo prijatelji sa Facebooka, ali ona je postala viralna.

Rodžer Reisig - Momenat.info

Priča počinje tako što Rodžer objašnjava dnevnu rutinu svog oca. Nije baš neka standardna formula da priča postane viralna, ali kada jednom čujete šta njegov otac radi svaki dan, vjerovatno ćete pustiti po koju suzu i definitivno ćete razumjeti kako je ovaj divni gest privukao toliko pažnje, piše “Momenat“…

Ovo je Rodžerova priča:

”Prošlo je skoro godinu dana od kad nas je mama napustila i otišla u rajski dom. Tata odlazi na groblje kako bi je posjetio dva puta na dan. On ima rutinu gdje odsječe nekoliko ruža iz svoje bašte i odnese ih mami. Onda uzme crijevo i zalije travu dva puta na dan. Sa trenutnom sušom i činjenicom da se samo oko njenog groba trava kvasi dva puta na dan, možete da vidite da se njen grob ističe i da je jako lijep.”

Rodžer nastavlja:

“Jednoga dana dok je zalivao vidio je mladu ženu malo niže od njega kako kleči na grobu i nekontrolisano plače. Tata je otišao do nje i pričao s njom i tom prilikom otkrio da je njen muž bio poručnik u američkoj avijaciji i da ga je izgubila 2010. godine. Kada su porazgovarali i podijelili svoje priče, zahvalila mu se i otišla. tata je riješio da oda čast ovom vojniku i počeo je da zaliva travu oko njegovog groba kad je dolazio. Radio je to svaki dan.”

“Rekao je da je to najmanje što može da učini zbog svega što je taj čovjek žrtvovao za nas. Možete da vidite kako je počela da zeleni trava malo niže od maminog groba. Zahvalan sam na službi ovog mladića i veoma sam ponosan na svog oca i ono što je uradio u čast ovog vojnika. Volim te tata.”

trava-vojnik-3


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh