Svaštara

Kada vidite zašto je rešetku iz peći stavio u kadu, uradit ćete isto

Uvijek imamo strah kada znamo da nakon korištenja moramo očistiti i oribati pećnicu, naročit kada je rešetka u pitanju.

Rešetka - Screenshot

Na rešetki se nalaze spojevi, do kojih je jako teško stići i oribati tako da nakon pranja i ribanja opet ostane crno kao da nismo ni prali, piše “Pozivitno“.

Međutim, šta ako vam kažemo da ih možete samo potopiti i oprati i savršen i bez ribanja?

Također, treba da znate kada ostane hrane na rešetki, ona kasnije grijanjem oslobađa plinove sagorjele hrane, što nam ulazi opet u hranu koju pečemo u rerni i naravno nije zdravo, tako da će vam ovaj savjet koristiti.

Ono što vam treba je peškir, malo deterdženta i soda bikarbona.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh