Svaštara

Beskućnik sa zlatnim glasom danas izgleda potpuno drugačije

Pošto su ga lokalni novinari snimili i otkrili da ima savršen glas za radio, a njegov video je postao viral, Tedov život se promijenio.

Ted Williams - Blic.rs

Nekada beskućnik i zavisnik od kreka i alkohola je dobio ponudu da napiše knjigu, a ugovor je bio vrijedan 375.000 dolara. Posao su mu ponudile mnoge radio stanice. Ponude su mu dali i ABC, CBS, CNN, ESPN i MTV. Ipak, njegov uspon nije trajao dugo, piše “24sata“.

Samo sedmicu dana pošto se proslavio Williams je otišao na rehabilitaciju. Na liječenju je izdržao samo 12 dana poslije čega je svojevoljno napustio kliniku.

Oko četiri mjeseca kasnije se vratio na liječenje od 90 dana. Tada su otpale i mnoge poslovne ponude.

Godine 2012. se pojavio u “Today Show” gdje je pričao o svojoj knjizi, borbi sa zavisnošću, novostečenoj slavi i bogatstvu. Priznao je da mu je i dalje teško da ostane trijezan.

A onda, dvije godine kasnije, u jednom intervjuu je rekao da i dalje ima finansijske probleme i da i dalje ne posjeduje nijedan komad namještaja.

– Nemam ništa. Trenutno nemam ni automobil – rekao je.

Jedna od najnevjerovatnijih vijesti koja se pojavila 2015. je da će se Williams kandidovati za predsjednika Amerike. Kako je rekao, jedan od razloga za ulazak u politiku je Donald Trump.

Ted_Williams_update_dciii_01

– Ako on može, mogu i ja – rekao je Ted.

Ipak, njegovi pokušaji da uđe u Bijelu kuću su bili kratkog daha.

Nedavno novinari su ga ponovo potražili, i čuli su dobre vijesti. Ted ima svoju vikend radio emisiju “The Golden Voice Show”. Živi sa kćerkom Tangelom i dugogodišnjom djevojkom Kaitlyn Chambers koja ja kao i on nekada bila zavisna od kreka.

151110-ted-williams-mbm_a343ca8474309c88f167f62629bc3ecd.nbcnews-ux-2880-1000

Williams je za pet godina izgubio milione zbog svog neiskustva i nepoštenih menadžera koji su iskoristili njegovu slavu. Sada je nabacio odličnog advokata i riješen je da uspije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh