Svaštara

Obožavate gumene bombone? Nakon ovog snimka ćete promijeniti mišljenje

Osnovni sastojak gumenih bombona je želatina koja se najčešće se dobija od ostataka iz mesne industrije, preciznije od kože, rogova i sitnih kostiju.

gumene bombone - Novi

Želatina je žućkasta, supstanca bez mirisa i okusa, a nastaje dugotrajnim kuhanjem kože, hrskavice i kostiju životinja, najčešće goveda i svinja, piše Novi.

Pogledajte u nastavku kako izgleda priprema ovog slatkiša:


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh