Svaštara

PRVI SUV SKUTER NA ČETIRI TOČKA – QUADRO 4

Švajcarski proizvođač je početkom godine na sajmu u Milanu predstavio i lansirao potpuno novi način kretanja! Sada je tu Quadro4, prvi skuter na svijetu sa 4 točka, koji zahvaljujući svojoj koncepciji, samoj lakoći konstrukcije i kompaktnim dimenzijama, predstavlja potpuno novi i revolucionaran način kretanja, kako za mlade, tako i za starije osobe, za muškarce i za žene, namenjen početnicima ali i naprednim vozačima…

SUV skuter - Tech-lifestyle.com

Ukratko, pred vama je skuter revolucionarnih ideja koji sa lakoćom ispunjava sve prohtjeve i želje.

Vozite se sa vetrom na licu, osjećate slobodu i lakoću svakog svog pokreta, ali opet imate nevjerovatan nivo stabilnosti i sigurnosti u vožnji. Ovo je nešto zaista potpuno novo u svetu skutera, ali Quadro4 je mnogo više i od toga. Svijet brzo evoluira i danas je sve sažeto u brzini, a sam čojvek je uvijek u potrazi za nečim što će mu tu trku olakšati i uljepšati, bio to automobil, javni prevoz ili motocikl. Uvijek postoji potreba za nečim što je agilno i sigurno, ali da u isto vreme ima i visok stepen komfora tokom cijele godine, piše “Tech-lifestyle“.

Quadro4 je oprmeljen novim tečnošću hlađenim agregatom, zapremine 346 ccm, sa jednim cilindrom, 4 ventila u glavi, duplom kontra-rotirajućom osovinom zaduženom za smanjivanje neprijatnih vibracija i naravno modernim elektronskim ubrizgavanjem. Ovo je sada dakle potpuno nova, pouzdana, i moderna pogonska jedinica visokih performansi. Agegat je smješten gotovo u samom centru vozila, a snaga se na oba zadnja točka prenosi posebno preko dva kaiša. Cijeli sistem inače ima integrisan diferencijal. Sama pogonska jedinica predstavlja perfektan kompromis između performansi, potrošnje goriva i pouzdanosti. Sa kapacitetom rezervoara za gorivo od 15 litara, Quadro4 ima autonomiju od približno 300 kilometara.

Što se tiče performansi, Qudro4 bez napora može da ubrza sa lakoćom do brzina potrebnih za kretanje na autoputu. Opremljen je sa duplim HTS sistemom (Hydraulic Tilting System), revolucionarnim i unikatnim sistemom suspenzije, koji je inače zaštićen internacionalnim patentom, i koji skuteru dozvoljava da se ekstremno naginje u krivinama i samim manevrima, dok u isto vreme obezbeđuje vozaču instinktivno i tačno upravljanje, kao i optimalnu distribuciju težine pri svim uslovima vožnje. HTS sistem objezbeđuje da se centar gravitacije značajno spusti, što skuteru objezbeđuje odlično upravljanje i perfektan balans garantujući neuporedivo iskustvo.

Quadro4 je opremljen sa četiri kočiona diska prečnika 240 milimetara, koji daju savršeno precizno i kombinovano zaustavljanje. Quadro4 možete parkirati na stepeništu, visokim bankinama, ili nekim drugim potpuno denivelisanim podlogama, ali on će uvijek zauzimati, zahvaljujući svom inovativnom sistemu oslanjanja, potpuno uspravnu poziciju. Pored svojih jedinstvenih tehničkih karakteristika, koje obezbeđuju vrhunsku sigurnost, skuter sa četiri točka nudi komfor visoke prve klase svim tipovima vozača.

Sjedište za dvoje je dizajnirano kako bi vozačima i njihovim saputnicima vožnju učinilo više nego ležernom. Zahvaljujući dobro odmerenoj ergonomiji, vozači različitih visina uvijek će biti u mogućnosti da nađu odgovarajući položaj. Prtljažni prostor ispod sjedišta ima utičnicu od 12V, korisnu za konektovanje elektronskih uređaja, a u njega inače može da se smjesti jedna full-face kaciga. Druga utičnica od 12V nalazi se u prednjoj pregradi, i zgodna je za recimo napajanje navigacionog uređaja ili mobilnog telefona. Quadro4 instrument tabla je dizajnirana tako da vozaču da sve neophodne i lako čitljive informacije, dok je u isto vrijeme zadržala stil i prefinjenost. Novi skuter dizajniran je tako da pruži maksimum svojim korisnicima tokom cijele godine, te je to diktiralo i širok spektar dodatne opreme. Dodatni zadnji kofer zapremine 48 litara može da primi dvije kacige full-face veličine, u boji je vozila i ima integrisan naslon za suvozača. U ponudi je takođe i vetrobran koji može da se podešava po visini, grejači ručica, kao i grejač sjedišta. Naravno, tu su i sve modernije zimske i posebne gume za snijeg.

Quadro4 stil definitivno predstavlja mešavinu zanosnog dizajna i ekskluzivnih karakteristika vožnje. Pravi miks stila, sportskog karaktera, komfora, revolucinarnih rešenja. Definitivno prije svega i više nego neobična pojava od sada na svetskim putevima i ulicama velikih gradova. Po nama, ovo je proizvod pred kojim je svakako svjetla budućnost i dobri prodajni rezultati.

Quadro4, kao i prethodni model Quadro S sa tri točka, u našoj zemlji može se nabaviti zahvaljujući inovativnosti i osjećaju za posebno, osobinama zaposlenih u kompaniji CTC Unit.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh