Svaštara

NA STRAVIČAN NAČIN ŽELJELA SE RIJEŠITI BIVŠE ŽENE SVOG SUPRUGA: Mankenka (33) pred sudom rekla da “nije čudovište”

Dodirujući svoju dugu plavu kosu, manekenka iz Ohia (SAD,)Tara Lambert je predala fotografiju plaćenom ubici. Bila je to slika Kellie Cooke, suprugove bivše žene i majke njegovo dvoje djece.

Tara Lambert - Doznajemo.com

Dvije žene su se borile za starateljstvo, a Tara je bila umorna od čekanja da sud riješi spor, piše “Doznajemo“.

– Mogao bi se riješiti njenog tijela u sjeckalici za drvo – kazala je ubici s osmijehom.

Tara iz Ohia je bila u braku s Brandonom Lambertom dvije godine, a bila je maćeha njegovim kćerkama tinejdžerkama. Brandonova prva supruga Kellie je sada bila udana za Shawna, s njim je imala dvoje djece, ali se nisu mogli dogovoriti oko posjeta.

Tara (33) je bila žena koja je naučila dobijati stvari na svoj način. Željela je biti model, pa je imala čak 20 kozmetičkih tretmana, kako bi izgledala što bolje. Kada je shvatila da je bivša supruga Kellie problem, odlučila se na ekstremno rješenje. Pozvala je starog školskog prijatelja i ispričala mu svoje probleme. Pitala ga je poznaje li nekoga kome je potreban novac, kako bi riješila svoje probleme.

Njen prijatelj je spojio s plaćenim ubicom, a sreli su se 28.07.2015. godine na jednom parkingu. Tara mu je dala 200 dolara da ubije Kellie.

– Želim da izgleda kao nesreća. Zbog onog što sam prošla s njom, ja ću biti prva osumnjičena, sigurna sam – rekla je ubici. Dodala je da se tijela može riješiti uz pomoć sjeckalice za drvo.

Tara je ubici dala fotografiju bivše supruge, njenu adresu, opis automobila koji vozi i kako da je pronađe. Čak je rekla da Kellien muž Shawn može biti kod kuće i da nije problem ako bude kolateralna šteta.

Nakon dogovora s ubicom, Tara je otišla u obližnji supermarket u kupovinu. Nije ni znala da je u velikoj nevolji. Njen prijatelj iz škole je odmah poslije razgovora s njom otišao u policiju, a plaćeni ubica kojeg je unajmila je zapravo bio zamjenik šerifa na tajnom zadatku. Lišena je slobode čim je izašla iz supermarketa.

U policijskoj stanici je poricala da je naručila ubistvo, tvrdeći da je bila u pitanju šala, odnosno da je samo željela povrijediti Kellie. Na suđenju je privlačila veliku pažnju, a dolazila je u uskim haljinama s mnogo šminke na licu, kao da je na snimanju. Muž je sve vrijeme bio uz nju. Ona je kazala da “nije čudovište”, no nije impresionirala prisutne na suđenju.

Početkom ove godine je poroti trebalo samo 45 minuta da je proglase krivom. Osuđena je na sedam godina zatvora. Četiri manje od maksimalne kazne predviđene za ovo djelo. Tokom suđenja rečeno je da je imala problema sa pićem i drogom, kao i poremećaj vezan za prehranu.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh