Svaštara

DJEVOJČICA JE POKUŠALA DA SE UBIJE: Godinu dana kasnije, otkriveno je da se motiv nalazio u kući!

Mikaela je 17-godišnja djevojčica iz Argentine. Kada je imala 16 godina, pokušala je da se ubije.

Djevojčica - Hefty

Njena cijela porodica bila je zabrinuta i pitala se šta je navelo djevojčicu na tako nešto. Ipak, ona je ćutala i bila je obilježena kao problematični tinejdžer. Istina je otkrivena godinu dana kasnije, kada su profesori iz njene škole napokon primjetili da nešto nije u redu kod kuće, piše “Novi“.

Tada je otkriveno da je Mikaela seksualno zlostavljana još od ranog djetinjstva, od strane njenog oca.

“Zlostavljanja su počela kada sam imala 4 godine sa nečim tako nevinim kao što je plišani meda. Moj otac je imao gorilu, a ja malog medu. On je rekao da su oni ljubavnici i da će me on naučiti kako oni treba da se igraju. Ime gorile bilo je Čiko, a moj meda Srce. Bila sam mala, ali se sjećam”, rekla je Mikaela.

Tokom 12 godina, ona je patila sama, preplašena i previše osramoćena da bilo kome kaže. Djevojčica je tokom života pokazivala znake, ali izgleda da niko od odraslih nije primjetio niti je pokušao da joj pomogne. Jedan od znakova bio je jasan, ali nije podigao sumnju: navika da sebi sječe kožu.

Kroz njenu adolescenciju, Mikaela je sebe povrijeđivala sa žiletom, krvarila je i ostajali su joj ožiljci.

57

Vrištala sam “mrzim te” dok sam se sjekla. Da, tata, uništio si mi život i s obzirom da nisam mogla da te povrijedim, povrijeđivala sam sebe”, objasnila je djevojčica.

Ipak nije sve izgubljeno. Kada je priča napokon ugledala svjetlost dana, Mikaela se osjetila jakom po prvi put u životu. Ona je prihvatila slobodu pričanja o tome i odlučila da nikada više ne ćuti. Napravila je Facebook stranicu gdje je podjelila svoju prošlost i njen progres u preovlađivanju traume. Stranica koja se zove “For a Childhood Without Pain” (Za djetinjstvo bez bola), već ima preko 80.000 pratilaca. Mikaelina patnja stigla je i do medija i podigla je svijest oko ove tabu teme: zlostavljanje djece i incest.

“Imam snove…razmišljam o srećnoj budućnosti, o ujedinjenoj porodici…Zamišljam kako je trebao da izgleda moj prvi poljubac, moj prvi čovjek u životu. zamišljam kako je sve trebalo da bude, da se desilo sa mojim pristankom…”, napisala je tinejdžerka na svom Facebooku.

“Nije seksualno zlostavljanje ono što najviše boli tata…to je tvoja izdaja. Svaki dan plačem jer sam te izgubila, kao da si mrtav. Iskoristio si najvredniju stvar koju sam imala: moju nevinost. Igrao si se sa mojim osjećanjima.”

Mikaela je bila žrtva najogore vrste nasilja koje neko može da zamisli: povrijeđena od stane osobe koja bi trebalo da vas voli i štiti. Kada je njena majka saznala šta se dešava u kući, razvela se, a slučaj je otišao na lokalni sud. Ipak, prestupnik je još uvijek na slobodi i pokušava da diskriminiše tvrdnje djevojčice.

Nadamo se da će Mikaela moći da prevaziđe ove traume. Njene patnje bi vjerovatno bile nešto manje da je neko primjetio na vrijeme problem.

“Ponekada mislim kako bi moj život bio drugačiji da mi je neko povjerovao kada sam imala 4 godine. Ali kako bi iko povjerovao 4-godišnjakinji?”


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh