Svaštara

Čuvajte se kineskog češnjaka! Izbijeljeni i hemijski promijenjeni češnjak iz Kine koji se izvozi širom svijeta – saznajte kako ga prepoznati!

Prošle godine, Sjedinjene Države su uvezle 70 milijuna kila od češnjaka iz ove zemlje.

kineski češnjak - Novi-svjetski-poredak.com

Neki od vas misle da je taj češnjaj uzgajan u njihovoj zemlji, ali zapravo je on uvezen iz Kine, piše Logično.

Također, ne vjerujte”organskom” certificiranju kad vidite “organski” češnjak uvezen iz Kine.

Zašto bi se trebali čuvati kineskog češnjaka?

Zato što se kineski češnjak izbjeljuje!

Ona se šprica s kemikalijama da bi se zaustavilo klijanje, da bi postao bjeliji i da bi se uništili insekti.

Štoviše, ovaj češnjak se uzgaja u netretiranim otpadnim vodama i efektivnom metil bromidu koji služi kao fungicid.

Ovaj češnjak je uvelike fumigiran s metil bromidom koji je vrlo otrovna tvar, i on uništava insekte.

On može dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema. On može oštetiti dišne puteve i središnji živčani sustav, a može čak i izazvati smrt.

Ostali opasni spojevi u kineskom češnjaku su olovo i sulfati.

Alicin, jedan od najzdravijih spojeva u češnjaku se kroz proces tretiranja počinje smanjivati, kada češnjak predugo stoji u skladištu, jer naravno ne može trunuti nakon što je obrađen kemijskim sredstvima.

Ovako možete uočiti razliku između domaćeg prirodnog uzgojenog svježeg češnjaka i uvoznog češnjaka iz Kine.

Domaći češnjak ima korijen ostavljen na dnu.
Domaći češnjak je teži od uvoznog češnjaka (na isti volumen).
Domaći češnjak je pun okusa naspram kineskog češnjaka.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh