Svaštara

Muž razočaran: “Žena mi se ugojila, sve mi se promijenilo!”

Vjenčali su se pije pet godina, kada je ona nosila konfekcijski broj 38. Ipak, ubrzo je od zgodne žene prerasla u debeljucu.

Glad dijeta - Thinkstock.com

Njen suprug otvorio je dušu i priznao da je zbog viška kilograma svoje žene izgubio svaku želju za se*som.

Iako ga je sramota zbog toga, ne može sebi pomoći, a apeluje na ljude da u odnosima nastave da se trude i paze na svoj izgled pa i zbog partnera, piše “Kurir“…

“Sjedim ovdje i pokušavam da smislim najbolji način da se izrazim – jer ne postoji onaj pravi. To nije nešto što želim da kažem, ali ako želim da budem iskren – trebam to da izgovorim. Moja žena me više ne privlači. Ne želim se*s s njom.

To nije stvar koju ljudi olako dijele. Znam da ja ne mogu, jer se osjećam kao da sam je izdao, a to je posljednja stvar koju želim da uradim.

To nije ono što ona zaslužuje. Ona je dobra žena. Divna žena. Bolja osoba nego ja.

Ali, više me ne privlači. Volim njen osmijeh, njen karakter, njenu toplinu i mudrost. Ali, mislim da počinjem da je volim kao što bi volio sestru, a to je grozno, naročito za nju.

Možda da smo u braku već 20 godina bi to bilo razumljivije i prihvatljivije, ali vjenčali smo se tek prije pet godina, ona je u srednjim 30-ima, a ja u kasnim.

Znam razlog zbog kojeg me ona više ne privlači, a opet ne postoji dobar način da se to kaže. Moja žena je postala debela.

Gledam je i ne mogu a da ne vidim njen podbradak, Bog zna da sam pokušao, ali za mene je on poput crne mrlje na bijeloj majici, ne mogu da ga ignorišem, tamo je.

Tokom tri godine ona je od žene srednje građe konfekcijskog broja 38 dogurala do broja 48, a na vidiku nije nikakva moguća promjena. Da, postoji razlog za to, niko namjerno ne želi da se ugoji. Ali, čini mi se da je pravi razlog nestao, sad je to situacija “ko je stariji: kokoška ili jaje” – moja žena se ugojila jer je počela da pije.

A, pije jer je nesretna. A, sada je nesretna jer je debela.

Nisam bez krivice u ovoj situaciji, sigurno sam doprinio njenoj nesreći, ali glavni razlog njene depresije zavisi od spoljnih uticaja – posla, porodice i prijatelja – o tome se može napisati esej.

Ali, koja je poenta sve analizirati, u kojem trenutku dolazi do saznanja nakon pogleda u ogledalo – “debela sam i promijeniću to”?

Zapravo, ne samo reći sebi da ćeš promijeniti, već promijeniti to, započeti i držati se odluke.

Isprobala je milion dijeta, teretana i raznih režima – ni jedan duže od sedmicu do dvije. Sve je to tako teško, kaže, i siguran sam da jeste, ali izgleda da nema laganog načina.

Da li je ljepota zaista isključivo unutra? Da li sam ja toliko plitak i površan? Ili sam samo čovjek? Skačem sa jedne na drugu misao već cijelu vječnost.

Zar u partnerskim odnosima ne postoji nepisano pravilo da partneri moraju da se trude da ostanu privlačni jedno drugom?

Ne privlači me moja supruga i naš brak trpi zbog toga, jer nema vatre, tamo je jedva plamičak.

Ona zna kako se ja osjećam, iako joj ja to naravno nisam nikad rekao. Mislim, kako bih zaboga mogao tako nešto izgovoriti? Ali, ona to može da osjeti.

Ona to može da vidi u načinu na koji je gledam. Ona to može da pročita iz našeg narušenog, jedva postojećeg se*sualnog života. Može to čuti u riječima koje ne izgovaramo, osjetiti u praznim poljupcima i zagrljajima. Kao da smo postali ase*sualni. Premladi smo za to.

Želim da smrša, ne mogu da promijenim način na koji moj mozak radi. Želim da moja žena bude zdrava, samopouzdana i sretna, da bude ponosna na svoj izgled. Mrzim sebe zbog ovog što osjećam, zbog toga što nisam veći čovjek.

Mrzim sebe jer sam dopustio da dođe do ovoga. Ona zaslužuje bolje od toga. Volio bih da mogu da budem onaj muškarac za koga se udala. Ali nisam, ja sam čovjek kojeg ne privlači njegova žena. Samo se mogu da se nadam da će pronaći snagu i da ćemo se jedno drugom približiti, ako nas udaljenosti ne dovedu do razvoda.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh