Svaštara

Ako vam se ovo događa sa muškarcem, bježite od njega što dalje

Htjeli biste da idete u restoran, ali kad se dogovarate, samo ga brzinski spomenete i naglasite da ne morate ići tamo? Žene koje ovo rade imaju nisko samopouzdanje pa prećutkuju svoje želje kako ne bi ispale zahtjevne

Muškarac - Thinkstock

Veze su komplikovane – čak i kad mislite da radite najbolje, vrlo često ispadne da radite upravo suprotno, piše “B92“.

Jedna od najuobičajenijih grešaka je stavljanje sebe na posljednje mjesto – time štetite sebi i vezi, a ovo su znakovi da to radite.

1. Nikad ne kažete ono šta mislite

Umjesto da se pobunite kada vam nešto ne odgovara, razmišljate o tome kakvu bi on reakciju htio da vidi i bojite se da će ga prava reakcija naljutiti. To će trenutno značiti manje svađa i mirniju vezu, ali dugoročno će vam samo naštetiti.

2. Nikad ne insistirate ni na čemu

Htjeli bi ste da idete u restoran, ali kad se dogovarate, samo ga brzinski spomenete i naglasite da ne morate ići tamo? Žene koje ovo rade imaju nisko samopouzdanje pa prećutkuju svoje želje kako ne bi ispale zahtjevne.

3. Tražite izgovore

Za svako njegovo ponašanje koje vam ne odgovara pronalazite izgovore, jer vam je lakše da izmislite razlog zbog kojeg je ono opravdano nego sebi da priznate da bi možda trebalo da reagujete. Ako se tako ponašate, stvari se nikad neće promijeniti.

4. Mijenjate planove

Čak i one do kojih vam je jako stalo, i to iste sekunde kad on predloži nešto drugo, jer vam je važnije da radite nešto što on voli.

5. Dajete više nego što uzimate

Svaka veza ima osobu koja malo više daje, ali ako je to u velikoj nesrazmjeri, s vremenom ćete početi da se osjećate zapostavljeno.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh