Svaštara

5 vježbi za ravan stomak kakav ste oduvijek željeli

Ravan stomak je san skoro svih žena, pa čak i onih koje ga već imaju, jer nikad nije savršeno i dovoljno ravan. Za čvrst stomak su potrebne određene vježbe i ishrana koja se mora paziti, a ishrana čini 80% „posla“.

Vježbe - Lj&Z

Mi vam danas predstavljamo pet opasnih vježbi za stomak, koje će ga dovesti u red u najmanjem mogućem roku. Ali sve zavisi od vas: ne odustajte i pridržavajte se pravilne ishrane i redovnog vježbanja!

Vježba 1: Podizanje tegova uz podignute noge

Lezite na klupu i držite tegove. Ruke stavite da vam u laktovima budu pod uglom od 90 stepeni i u visini grudi, a šake ispravljene. Podignite noge u koljenima i savijte ih takođe pod uglom od 90 stepeni (A). Stegnite stomak i ispružite prvo desnu ruku ka plafonu. Ruka treba da bude skroz ispružena (B). Polako je vratite na početnu poziciju, pa ponovite sa lijevom rukom. Uradite osam ponavljanja.

Vježba 2: Iskorak sa savijanjem u stranu i tegovima

Stanite pravo, ispravite kičmu i raširite noge u širini kukova. Podignite obje ruke iznad glave, sa palčevima ka unutra (A). Stežući stomačne mišiće i držeći leđa pravo, napravite iskorak, tako što ćete lijevu nogu pomjeriti unazad (B). Iz tog položaja, nagnite vaš gornji dio tijela ka desno, držeći ispravljene ruke (C). Vratite se u početni položaj. Ponovite 8 puta sa lijevom nogom, a zatim još 8 puta s drugom.

Vježba 3: Premještanje lopte

Uzmite lakšu medicinku ili običnu čvršću loptu sa obje ruke i lezite na leđa. Podignite skroz noge ka plafonu, a ruke iznad glave (A). Polako podižite ramena od poda i prebacite loptu iz ruku, između stopala (B). Polako spuštajte noge ka podu (C). Ponovite pokret, podignite loptu sa nogama, a zatim je uhvatite opet sa rukama i vratite se u početni položaj. Uradite 12 ponavljanja.

Vježba 4: Stajanje na jednoj nozi i dizanje tega

Držite teg u vašoj desnoj ruci i podignite desnu nogu iza vas; nagnite se naprijed, tako da teg bude u ravni sa ramenom, a noga i tijelo paralelno sa podom (A). Podignite teg ka grudima (B), napravite pauzu, pa ga spustite opet dolje. Uradite 8 ponavljanja, pa uradite istu vježbu i sa drugom rukom.

Vježba 5: Okret u kukovima i dizanje tega

Lezite na leđa sa podignutim nogama, vertikalno od poda. Stavite medicinku ili čvršću loptu između stopala, a desnu ruku podignite u visini grudi (A). Držeći noge i ruke ispravno, spuštajte noge na lijevu stranu, a desnu ruku ispružite ravno an desnu stranu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite 10 ponavljanja, pa uradite istu vježbu sa drugom stranom, piše Lj&Z.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh