Svaštara

SRCE VAN TIJELA, PREKRIVENO TANKOM KOŽOM: Rekli su mu da će umrijeti, a on napunio 18 godina

Imao je sasvim normalno detinjstvo

No image - Haber.ba

Arpit Gohil je 18-godišnak koji se smatra medicinskim čudom. Rođen je sa retkom bolešću gde organi rastu van tela, u njegovom slučaju srce mu je kucalo uspod tankog sloja kože izvan grudnog koša. Doktori su rekli da neće preživeti jer će ga i najmanja smetnja u organizmu ubiti, ali on je preživeo, piše “Ukusno“.

Iako je pri rođenju bio umotan u rukavice i vatu kako bi srce moglo da funkcioniše kao deo tela, imamo je sasvim normalno prijateljstvo. Pentrao se po drveću, vozio traktor na olevoj farmi u Indiji i imao sve doživljaje kao i ostali zdravi dečaci.

Međutim, jedan deo njegove dijafragme ne radi, ali zato ostali mišići rade više no obično. I svaka infekcija koju Arpit dobije odražava se mnogo teže nego kod drugih, običnih pacijenata.

Poremećaj (Pentalogy of Cantrell) utiče na razvoj fetusa stomaka, utičući na stanje grudne kosti, dijafragme i srca. Lekarska praksa govori da je svega 5, 5 miliona živorođenčadi rođeno sa ovim poremećajem. U njegovom slučaju, srce je izloženo mnogim oštećenjima jer je prekriveno samo tankim slojem kože, van grudnog koša.

Ponekada ima problema sa disanjem, jer mu pluća nisu u potpunosti razvijena i zbog blokiranih krvnih sudova.

– Naučio sam da se nosim sa svojim defektom, ali sam isto tako veoma osetljiv, jer nisam siguran do kada ću živeti. Ja činim sve kako ne bi izazva smrt, čuvam srce, iako radim na zahtevnoj farmi – rekao je Arpit za Daily Mail.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh