Svaštara

DOM IZ SNOVA MLADOG BRAČNOG PARA

Kuća od 22 kvadrata koja ima sve za ugodan život.

Kuća - Jutarnji.hr

U ne tako davnoj prošlosti činjenica da ste završili fakultet značila je da ćete naći posao u zemlji u kojem živite i uz pomoć roditelja i obitelji kupiti stan na kredit (oni sretniji za cash) koji ćete doduše otplaćivati dugi niz godina, ali nema veze, siguno je sigurno i prostor će jednoga dana ostati vašoj djeci. No, što napraviti u današnje vrijeme kada cijeli sistem stoji na “klimavim” nogama? Odgovor na to pitanje pronašao je mladi par čiji dom vam želimo pokazati u ovom članku.

Ulazak u treće desetljeće života mnogima je velika prekretnica, a iznimka nije bio niti ovaj par, Brian i Joni, koji je za sebe želio utočište koje će biti njihovo. No, kako nisu znali gdje ih karijera može odvesti u skorije vrijeme morali su osmisliti neko rješenje koje će zadovoljiti njihovu želju da se sigurno skrase gdje god ih život odvede. I naravno, smislili su. Izgradili su pomalo neobičnu, ali praktičnu kuću koja može ići s njima gdje god požele, piše “Jutarnji“.

Riječ je o kući koju su sami dizajnirali, a koja “sjedi” na prilagođenom kučištu PJ prikolice širokom nešto više od 2,5 metra. Ukupna veličina interijera iznosi 22 četvorna metra, ali ima sve potrebno za ugodan život. Za cijeli su projekt u konačnici izdvojili oko 50.000 dolara, što nije malo novca, ali su dobili vlastiti dom iz snova o kojem su oduvijek sanjali. Svoju malu kućicu su obukli u cedrovinu i postavili vertikalno s jasnim područjima za različite funkcije, za razliku od većine drugih prikolica koje su orijentirane horizontalno. Dosta su namještaja u kući projektirali i izradili samostalno, poput ormara u prizemlju, prostora za pohranu stvari na katu i klupe. Za samo uređenje su odabrali šperploču od breze koja je povoljan materijal i koju su postavili u cijelom interijeru – pod, strop, zidovi i kuhinjski oramarići, sve je izrađeno od ovog modernog materijala. Zanimljivo je kako su u interijeru smjestili sve potrebno za život, od kreveta u potkrovlju i malog hladnjaka do pocinčane kade. Spavaću sobu su smjestili u potkrovlju kuće i ima Velux krovni prozor s pogledom na nebo i zvijezde za vrijeme lijepog vremena. Prilikom gradnje kuće posebnu su pažnju posvetili izolaciji pa su tako već u samu konstrukciju postavili izolacijske panele Vantem kako bi im troškovi grijanja i hlađenja bili što niži. Jedna od stvari koju su morali kompenzirati bila je želja da interijer bude otvoren prostor što je u konačnici rezultiralo s manje prostora za pohranu stvari. No, to je kompromis s kojim se lako nositi, zar ne?


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh