Svaštara

5 pametnih navika koje privlače muškarce

Da li poznajete ženu koja je prelijepa, inteligentna i ljubazna, a koja ne može da pronađe onog pravog? Sigurno sad mislite “Da, to sam ja.” Pametne i nevjerovatne žene, kao što ste vi, bi trebalo da imaju muškarce koji ih mole za izlazak. A kao što ste to i doživjele, nije uvijek baš tako. Pa, kako da počnete sa privlačenjem onih pravih?

Ljubav - Blogspot.com

Ovih pet navika će vam pomoći da privučete sve dobre muškarce…

1. Poslušajte svoj instinkt

Da li imate “šta ako” pristup dejtu na koji treba da odete? To je kada kažete sebi: “Šta ako griješim u izborima koje pravim i muškarcima sa kojima izlazim?” Da li se uhvatite u situaciji da pružate nekome priliku samo zato što mislite po principu “Šta ako on ispadne kao čovjek iz mojih snova?”

Ne morate se oslanjati na priliku kada birate sa kime ćete se zabavljati; umjesto toga, pratite svoj instinkt. Ako imate osjećaj, bez obzira koliko je savršen, da taj tip nije pravi za vas, onda ga poslušajte. Ne trošite vrijeme na muškarce za koje imate blaga osjećanja. Ako niste skroz “kupljeni” njime, pristojno odbijte sljedeći dejt.

2. Pitajte teška, ali direktna pitanja

Svaki put kada se upoznate sa potencijalnim partnerom, pitajte ga jedno udarno pitanje koje će vam dati odgovore na sva ostala pitanja. Takvo pitanje bi moglo da bude kao npr. ovo: “Da li imaš djevojku?”
Podesite standard po kojem ćete birati. Umjesto da čekate da vam muškarac “izvolontira” bitne informacije, počnite da pitate. Morate da budete hrabri za postavljanje pitanja kao što je ovo: “Šta tražiš u djevojci?”

Biti direktna vam može pomoći kod postavljanja viših standarda za one sa kojima ćete se zabavljati. Biće vam lakše da razdvojite dobre momke od loših, jednom kada počnete da kvalifikujete muškarce prije nego što krenete da izlazite sa nekim. Pitajući direktna pitanja, ne gubite vrijeme!

3. Izbjegavajte one koji samo troše vrijeme

Postoje dva tipa muškarca koji bi vam samo trošili vrijeme. Prvi tip su oni koji vam daju nadu. On će vam dati taman onoliko pažnje koliko je potrebno da pomislite da mu se sviđate. Drži vas kao emotivnog taoca, samo zato što vam održava zainteresovanost.

Drugi tip su muškarci koji imaju više kvaliteta koje biste promijenili, nego one koje cijenite. Da li biste se udali za njega? Da li biste ga upoznali sa roditeljima? A da imate djecu sa njim? Ako je odgovor na svako od ovih pitanja ne – onda je ovo tip muškarca koji treba da izbjegavate. Ovo su klasični trošači vremena koji vas drže okupiranim, dok vam onaj pravi odmiče polako.

4. Imajte pozitivan stav

Vaš stav igra veliku ulogu u kreiranju lične energije. Pozitivna energija je ono što privlači pozitivne ljude. Pozitivan stav je ono što stvara pozitivnu energiju koja vam je potrebna za privlačenje onog pravog.

Odlično mjesto za početak je – vaš jezik. Oduševićete se kada shvatite koliko jezik utiče na naše raspoloženje. Sljedeć stvar je da se riješite negativnih osobina kao što su ogovaranje i prigovaranje. Takođe, vaš stav je reflekcija vašeg kvaliteta života. Dobar dečko želi da se pridruži ženi koja voli, a ne koja prezire.
Svaki dan je prilika da privučete muškarca u svoj život, ali morate prvo da izgradite stav i ponašanje.

5. Kažite “da”

Još jedna navika je da naučite da više govorite “da”. Možda zvuči jednostavno, ali uzmite u obzir koliko pozivnica ste odbili ili prilika koje ste propustili samo zato što je prirodno da kažete “ne”.

Saradnik vas je pozvao na ručak, ali ste ga odbili ili vas je prijatelj pozvao u posljednji minut na žurku, a vi ste opet rekli ne. Ko zna da li su ovo bila prava mjesta koja su predodređena da upoznate gospodina Pravog.

Nemojte požurivati sa odbijanjem, samo zato što vam je to navika. Ako postoji mogućnost da upoznate muškarca, kažite “da”.

Stvaranjem odličnih navika započinjete zamjenu lošijih sa novim. Upoznavanje sa pravim čovjekom se možda neće desiti preko noći, ali ćete sa ovim jednostavnim koracima podesiti sebe za uspješan dejt, piše Lj&Z.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh