Svaštara

ŠTA BRADA I BRKOVI GOVORE O VAMA?

Kaže se da odjelo ne čini čovjeka, ali da li bi isto moglo da se kaže i za bradu i brkove? Odgovor je – ne!
O muškarcima može mnogo toga da se sazna samo posmatrajući njihovu bradu ili brkove.

Muškarac - Zadovoljna.hr

DVODNEVNA BRADA
Ovo je trenutno najpopularniji oblik brade i brkova jer niti je u pitanju prava brada, niti prisiljava muškarca da se brije svako jutro, a izgleda dobro na gotovo svim licima. Iako se možda ne čini tako, čak i dvodnevna brada zahtjeva održavanje. Ono što dvodnevni brada i brkovi govore o muškarcu je to da prati trendove, piše Source.

BRKOVI
Sami brkovi nikad nisu bili idealan muški stil. Sedamdesetih su brkovi bez brade najčešće mogli da se vide u pornografskim filmovima. Bilo kako bilo, brkovi su izraz pobune i jasno kažu da muškarcu koji ih nosi nije važno šta drugi misle o njemu.

GUSTA, ALI ODRŽAVANA BRADA
Dokle god se brada redovno održava, izgleda dobro na svakom tipu muškarca. Oni koji imaju gustu bradu smatraju je dijelom svog identiteta. Jaka brada tumači se kao znak muževnosti, a muškarci koji je nose puni su tihog samopouzdanja i ne vole da se prave važni.

DIVLJA BRADA
Ovih dana se “divlje”, neodržavane brade i brkovi mogu vidjeti na studentima i slavnim osobama. U pitanju je pokazivanje testosterona na djelu, a pravilo je – što više, to bolje. Divlja brada je izraz slobode i buntovnosti.

GOLOBRADOST
Trendovi u vezi sa bradom i brkovima se mjenjuju otprilike na svakih 20 godina tako da će se potpuno obrijane brade uskoro vratiti kao trend. Ono što potpuno obrijano lice govori o muškarcu je da ne voli da se izdvaja i voli klasičan izgled.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh