Svaštara

Šta ne smijete da perete sa deterdžentom za suđe?

Većina ljudi detrdžent za suđe koristi da bi opralo puno više stvari od samog suđa. Međutim, ipak postoje neke stvari koje nikada ne biste smjeli da perete detrdžentom za suđe, a koje su pročitajte u nastavku članka.

Deterdžent za suđe - ljepota.ba

– Automobil – trebali ste ga prati isključivo detrdžentima koji su namijenjeni za pranje auta. Ako ipak koristite detrdžent za suđe za pranje vašeg auta kod kuće, prestanite to da radite, jer možete da oštetite boju, piše Ljepota.

– Ako perete prozore i stakla detrdžentom za suđe, mođete samo da učinite to da vam ostanu bijele fleke na staklenim površinama. Staklene površine biste trebali prati detrdžentima koji su namijenjeni isključivo za pranje stakla.

– Bez obzira kakva fleka bila u pitanju, odjeću koja bi trebala da se pere isključivo u hemijskim čistionicama, nikada ne biste trebali tretirati detrdžentom za suđe, jer na taj način možete da oštetite tkaninu i da uništite omiljenu odjeću.

– U mašinu za pranje suđa nikada ne smijete da stavite obični detrdžent za suđe. Obični detrdžent pravi više pjene i ne samo da vam suđe neće biti dobro oprano, već ćete nakon toga morati da čistite cijelu kuću od pjene koja iscuri iz mašine.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh