Svaštara

Nezrelost po horoskopu: Ovna motivira nagon, Lava taština

Je li netko nezreo ili ne nije zapisano u Zodijaku, no on otkriva što motivira svaki znak ako nisu sazrijeli. Tako je to kod Djevice cinizam, Ovna nagon, Lava taština.

Horoskop - Arhiva

Ovan

Nezreli pripadnici ovog znaka u životu su motivirani isključivo svojim nagonom kojeg niti ne žele kontrolirati. Ako im se događa nešto loše u životu, mislit će da je kraj svijeta i kriviti sve druge osim sebe. Ne razmišljaju o posljedicama svojih postupaka i to ih lako odvodi u nevolju – bilo ljubavnu, obiteljsku ili financijsku. Prema bližnjima su vrlo zahtjevni, a ako nešto žele od drugih to moraju dobiti odmah, inače se mogu suočiti s njihovim bijesom. U trenucima ljutnje neće birati riječi i izgovarati najniže uvrede.

Bik

Nezrele pripadnike ovog znaka u životu motivira strah i nesigurnost. Oni se toliko boje izazova da im se u potpunosti opiru te su u stanju godinama živjeti u nečemu lošem, samo da ne bi morali mijenjati navike. S jednakom strašću se drže stvari koje su ih u prošlosti povrijedile i starih neprijatelja. Prema bližnjima su zlopamtila, nabijaju im na nos svoje zasluge. Njihova opsesija rutinom često prelazi u čvrsto zacrtana očekivanja od bližnjih, a sve suprotno od toga će smatrati izdajom.

Blizanci

Nezrele pripadnike ovog znaka koji odbijaju odrasti u životu pokreće nesigurnost. Oni će se potpuno iscrpljivati pokušajima da shvate tko su i što uopće žele, istovremeno se gubeći u nerealnim filozofijama. Mnogi od njih će u bijegu od stvarnosti okrenuti lošem društvu, porocima i općenito destruktivnom ponašanju. Budući da ne znaju kako se nositi s vlastitim nesigurnostima, oni će projicirati svoje probleme na bližnje s osuđivanjem, promjenama raspoloženja…

Rak

Nezreli pripadnici ovog znaka svoju negativnu energiju preusmjeravaju u pretjeranu ovisnost o drugim ljudima. Tako teško provode vrijeme u samoći i opterećuje ih osjećaj vlastite ranjivosti i usamljenosti. Strahuju kako ih nitko ne može razumjeti i bave se depresivnim te pesimističnim mislima. Svojim će bližnjima nametati osjećaj krivnje, tražiti od njih nemoguće stvari, a istovremeni biti nesposobni podnijeti pa ni najblažu kritiku.

Lav

Nezreli pripadnici ovog znaka motivirani su prvenstveno svojim pretjeranim ponosom i taštinom. Kako sami žude za perfekcijom i očekuju je od drugih, neće moći niti ispuniti vlastite standarde – no prije bi umrli nego to priznali. Postaju vrlo zajedljivi i zločesti čim se osjete ugroženo, nedovoljno cijenjeno ili manipulirano te preuzimaju ponašanje vrtićkog djeteta. Nikad neće postaviti tuđe želje ili potrebe ispred svojih, a što je najbolje u tome neće vidjeti ništa loše.

Djevica

Nezrele pripadnike ovog znaka pokreće cinizam i zajedljivost prema drugima. Kod njih se zna javljati i velika zavist prema tuđim uspjesima, kao i pretjerana analiza svega – od običnih razgovora do cijelih odnosa. Sposobni su svemu i svakome naći manu, a potom sebe postaviti u ulogu žrtve koja ju “mora” ispravljati. Bližnjima nameću osjećaj da nisu dovoljno dobri te kao takvi kvare njihov život.

Vaga

Nezrele pripadnike ovog znaka pokreće površnost, odnosno plitak pristup prema stvarima, ljudima i odnosima. Taj perfekcionizam pokazatelj je da previše pažnje pridaju stvarima koje nistu toliko bitne – od izgleda do ugleda i bogatstva. Nezrele Vage su majstori manipulacije, a tu vještinu najviše koriste na svojim bližnjima pa se lako pretvaraju i šarmiraju samo da bi dobili ono što žele, a ako im to ne date, optužite će vas da ih ne volite.

Škorpion

Nezrele pripadnike ovog znaka motivira poriv za osvetom, kojeg sebi racionaliziraju kao pitanje pravde. Opterećuju se razmišljanjem o svojim “neprijateljima” i konkurentima te dubokom uvjerenju kako njih zapravo nitko ne shvaća. U takvom negativnom stanju sposobni su emotivno uništiti ljude kojima je stalo do njih, jer će vješto narušavati samopouzdanje, hraniti odnos mrvicama svoje pažnje te se nametiti kao netko tko “sve najbolje zna”.

Strijelac

Nezrele pripadnike ovog znaka prvenstveno motivira arogancija i bunt prema drugima i njihovim pravilima. Sami će sebe sustavno potkopavati nepromišljenim postupcima i inatom, bilo prema poslodavcu, kolegi ili partneru. Izgleda kao da se namjerno izoliraju kako bi izbjegli dublju ljudsku povezanost, odnosno odgovornost prema bliskim ljudima. Drugima će nameti osjećaj da nisu dovoljno pametni i sposobni, a običan razgovor lako pretvaraju u svađe.

Jarac

Nezreli pripadnici ovog znaka motivirani su prvenstveno kontrolom koju unose u svoj život, ali i svih oko njih. Time će stvarati tjeskobi i izludjeti sami sebe, a u svoju okolinu unijeti nemir koji će potom oni kao veliki spasitelji i žrtve ispravljati. Umjesto da nauče kako je kontrola iluzija, nakon svakog razočaranja oni postaju još gori. Njihovi bližnji se lako mogu osjećati kao pijuni na šahovskoj ploči koje oni povlače, no neće biti svjesni da je sve to igra dok Jarac ne dosegne svoj cilj.

Vodenjak

Nezreli pripadnici ovog znaka motivirani su osuđivanjem drugih, koje često pakiraju u svoje “liberalne stavove”. Naime, oni se deklariraju kao pravedni i liberalni, no to vrijedi samo ako dijelite njihovo mišljenje, jer u suprotnom postaju iznimno netolerantni. Tako ljude svrstavaju u ladice i osuđuju ih, a time uzdižu sebe. Svoje bližnje povrjeđuju suprotnim signalima, sebičnim postupcima i općenito manjkom znakova pažnje.

Ribe

Nezreli pripadnici ovog znaka motivirani su samosažalijevanjem. Oni kao da su stvoreni da budu vječne žrtve drugih koji ih ne cijene i nanose im nepravdu. Iako neće direktno nanositi bližnjima štetu, oni ipak djeluju iznimno negativno jer unose pesimiziam i jad o kojem pričaju u tuđe živote, a neće se zaustaviti sve dok se ne uvjere da dijelite njihovo mišljenje. Partner, prijatelji i obitelji često će se osjećati loše jer im ne mogu pomoći, no stvarnost je da oni ne žele pomoć, piše “24sata.hr“.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh