Svaštara

Evo kako BRZO ukloniti dim cigareta iz sobe

Pušenje je loša navika, ali to ne znači da treba da se odrekneš prijatelja i “sortiraš” goste. Ako imaš prijatelje pušače ovi savjeti će ti pomoći ukloniti dim cigareta iz soba.

Cigareta - Znateli.com

Dim se “lijepi”, upijaju ga tepisi, zavjese, namještaj, ali možeš ga ukloniš. Da li ćeš se poslužiti blažim ili jačim i malo zahtjevnijim metodama ovisi od količine dima, koliko je prisutan u prostoriji, da li je tu boravio pušač duže vrijeme i slično.

Dubinsko čišćenje

Ako smatraš da je potrebno ukloniti dim dubinski onda će ti trebati malo više truda, a ako je riječ o malo dima onda preskoči ovaj dio i pređi na dio teksta Brzo i jednostavno.

Ako se dim duboko “inflitrirale” onda je potrebno veliko čišćenje. Operi svu odjeću, jastučiće, deke, prekrivače i materijale koji su bili u kontaktu s dimom.

Obavezno skini zavjese, operi ih i potopi kratko u omekšivač.

Osvježi namještaj, prebriši stolove, komode, očetkaj kauč, sofu i fotelju uz pomoć nježne četkice koju povremeno umačeš u otopinu vode i omekšivača.

Ako imaš pušača u kući ili su ti česti gosti pušači možeš zidove prefarbati poslije krečenja posebnim glatkim ili sjajnim premazom da bi spriječio da upijaju dim.

Drvenariju i parkete prebriši destilirane octom – ne brini miris octa će nestati, a dim će biti “izvučen”. Ako miris octa isuviše intenzivan razblaži ga vodom i dodaj par kapi mirisnog eteričnog ulja po želji.

Tijekom čišćenja poželjno je da držiš prozore otvorenim kako zbog raznih sredstava za čišćenje, tako i zbog samog dima i provjetravanja.

Brzo i jednostavno

Prozračivanje tijekom boravka gostiju pušača je naravno vrlo bitno. Ukoliko možeš nabaviti i aparate za pročišćavanje zraka (mijenjaj filtere češće) to će napraviti veliku razliku. Dim će upiti jednim dijelom i zapaljene ukrasne i mirisne svijeće (stavi ih u posudice sa zrnima kave ili suhim cvjetovima lavande), ali i aktivni ugljen postavi ga samo u posudicama na nekoliko mjesta po kući gdje se puši.

Dobro provjetri prostoriju.

Napunite nekoliko manjih posuda octom (možeš dodati i malo eteričnih ulja, recimo, lavande) pa ih stavi u sobe gdje je miris dima prisutan. Kuhaj kratko kore naranče i limuna, pa te posudice (još dok se voda isparava) stavi u prostorije.
Po namještaju i tepisima možeš posuti sodu bikarbonu, koja će upiti mirise, sljedeći dan samo usisaj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh