Svaštara

Sočan čokoladni kolač s kokosom gotov u tren oka

Do proljeća i svježeg sezonskog voća za kolače još malo moramo pričekati pa zašto ove zimske dane ne iskoristiti za čokoladnu poslasticu s kokosom?

Čokoladni kolač s kokosom - Tportal.hr

Umjesto klasičnih slastica ili torti od čokolade, pokušajte za promjenu napraviti duguljasti kolač u kalupu, piše “Tportal“.

Sastojci:

¼ šalice maslaca na sobnoj temperaturi
1 ½ šalice namjenskog brašna
½ šalice kakaa
žličica košer soli
¾ žličice praška za pecivo
½ šalice kokosovog ulja na sobnoj temperaturi
1 ½ šalica šećera te 1 žlica dodatno
3 velika jaja
žličica ekstrakta vanilije
⅔ šalice mlaćenice
¼ šalice pahuljica kokosa

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih, a potreban vam je kalup cca 20×10 cm. Pomiješajte brašno, kakao, sol i prašak za pecivo u posudi. U drugoj zdjeli mikserom miješajte pet do sedam minuta kokosovo ulje, maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i na kraju vaniliju.

Stavite mikser na najmanju brzinu i polako dodajte dio suhih sastojaka, ulijte mlaćenicu, pa preostale suhe sastojke koje ste prvotno pomiješali.

Namažite kalup maslacem te ga posipajte pahuljicama od kokosa i žlicom šećera da se rasporede po svim stijenkama, ne samo na dnu. Nasipajte smjesu i pecite 70 do 80 minuta.

Je li je kolač gotov, najlakše ćete saznati ako ga bocnete čačkalicom, nožem ili vilicom, a moraju ostati čisti, bez smjese. Također ćete primijetiti da se rubovi kolača odvajaju od kalupa. Nekoliko minuta nakon što je kolač pečen oprezno ga izvadite i pustite da se hladi 20-ak minuta.

Ne smije ostati u kalupu jer će prikupiti vlagu, a ne smijete ga ni rezati dok se dovoljno ne ohladi jer će se trgati.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh