Misterije

Proročanstva Nostradamusa i Babe Vange spominju Putina: ‘Treći svjetski rat bit će razoran’

Najpoznatiji prorok svijeta, Nostradamus predvidio je da će novi svjetski sukob trajati 30 godina! Baba Vanga govorila je također o velikom ratu…

Nostradamus - Vestinet.rs

Dugačak je popis proročanstava koja se godinama pripisuju najpoznatijem svjetskom proroku Nostradamusu i najcjenjenijoj proročici na Balkanu, Babi Vangi. Neke najave koje su izrekli zvuče prilično nevjerojatno, možda čak i bizarno, treće poruke kao da su kodirane i nitko ih ne može odgonetnuti.

Vangamanija se ponovno aktualizirala pojavom korona virusa, sad i ratom u Ukrajini. Pojavile su se ispovijesti kako je najpoznatija proročica na ovim prostorima predvidjela zlokobnu pošast koja ubija.

Neki vjeruju, mnogi raspravljaju, a treći ismijavaju. Činjenica jest da su od davnina vladari i kraljevi tražili pomoć vidovnjaka ili proroka. Od kad je svijeta ljudi su željeli znati što im nosi budućnost.

S obzirom na vjerodostojnost kojom je ukazala na sukob kojim je počeo Drugi svjetski rat, najava velikog rata 2010. godine, a koja se pripisuje Vangi, na noge je podignula cijeli svijet.

‘Kad opasni umovi dođu u posjed moći i razarajućeg oružja, rat postaje neminovan . Svijet će se jedva suzdržati od globalnog međusobnog sukoba svih zemalja…’

Svi su očekivali apokalipsu, baš kao što i dalje očekuju i ostvarenje Nostradamusovog predviđanja o tridesetogodišnjem ratu.

Iako se nije dogodio konkretni sukob kojeg smo nazvali Trećim svjetskim ratom, gledajući na svakodnevne događaje globalne prirode u posljednjem desetljeću – doista se čini kao treća kataklizma.

Za taj je rat Vanga prorekla da će u stvari i početi kao lokalni sukob, koji će kasnije prerasti u širi, u kome će se koristiti prvo klasično, a zatim i nuklearno i hemijsko oružje.

Treća svjetska kataklizma je neizbježna
Ipak, poznato je da Vanga katkada neki događaj nije mogla svrstati u tačan vremenski okvir, odnosno da je pokatkad griješila u vremenskoj odrednici nekog događaja.

– Svijet će se jedva suzdržati od globalnog međusobnog sukoba svih zemalja.

Iako decidirano ne spominje Treći svjetski rat, govori o sekundama koje bi mogle prouzročiti veliki sukob, o sveprisutnoj napetosti, o tenzijama koje mogu svaki trenutak eksplodirati.

Najgore se nije dogodilo, no na koliko smo odložili najgore?
Treća svjetska kataklizma doista je neizbježna, govorila je. Iz dana u dan produbljuju se vjerske, klasne, ideološke razlike, a netolerancija je nezaustavljiva.

Svjetske sile u konstantnoj su borbi za potpunom prevlašću.

Baba Vanga o Putinu
– Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto – slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i bit će gospodar svijeta… – Baba Vanga ovo je prorekla 1979. godine, u vrijeme SSSR-a, ali inspirirani likom Vladimira Putina i njegovim, prema zapadnim mjerilima, despotskim načinom vladanja, mnogima je bilo zgodno aktualizirati proročanstvo. Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svijet svjedoči sudbonosnim događajima.

– Dva najveća vladara svijeta pružit će si ruku – rekla je tad, a oni koji tumače njena predviđanja, ispunjenje proročanstva vide u kraju Hladnog rata posredstvom Mihaela Gorbačova i Ronalda Reagana. No bugarska proročica tad je dometnula da mir u svijetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi”. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira.

A osmi ruski Vladimir je upravo Putin. Sovjetski Savez će se, neki dalje tumače proročanstvo, obnoviti već u prvoj četvrti 21. stoljeća, piše 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh