Misterije

U ovom selu godinu dana čuje se jezivo BRUJANJE: Kad su mještani htjeli da otkriju uzrok, ostali su u šoku

Stanovnike jorkširskog sela Holmfild već 18 mjeseci muči dosadno brujanje, ali niko ne može da istanovi šta se događa i šta izaziva takvu buku nalik usisivaču ili veš mašini.

Ilustracija - Shutterstock

Kako navode mještani, brujanje je počelo u aprilu prošle godine, neposredno nakon zatvaranja zbog epidemioloških mjera.

Svaki pokušaj da se ustanovi šta je to ili da se buka zaustavi, završio se neuspješno.

Mještanka Ivon Koner (50) rekla je za Independent da kada je prvi put čula buku, satima se vozila automobilom i obilazila područje kako bi pokušala da otkrije odakle dopire.

– Bilo je dva ujutru, tri, četiri… Vozila sam se, zaustavljala, slušala… partner je pošao sa mnom, ali on nije čuo buku. Mislio je da ću poludjeti. pa, da li jesam? – istakla je ona, prenosi Metro.

Potom bi se obratila za pomoć lokalnoj Fejsbuk stranici i pronašla na desetine drugih koji su se žalili da im buka izaziva migrene i glavobolje, držeći ih budnima noću.

Pokrenuta je peticija koju je potpisalo 500 ljudi, ali lokalne vlasti nisu uspjele da povežu buku sa izvorom.

Nekoliko osoba je već odlučilo da se iseli zbog buke, dok neki strahuju da bi otvaranje novih fabrika u blizini, takođe moglo da proizvede čudno brujanje.

Sedamdesetih godina prošlog vijeka stanovnici iz okoline Bristola žalili su se da mogu čuti brujanje do te mjere da im izaziva krvarenje iz nosa.

Zvuk je nastajao iz obližnjih fabrika, ali se nije zasutavljao čak ni kada bi mašine prestale da rade.

Stručnjaci vjeruju da su takvi fenomeni posljedica skupa urbanih buka, a ne jednog izvora, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh