Misterije

Nestao prije 20 godina, a tijelo otkriveno na NESTVARAN NAČIN: Kada ovo vidite, pažljivije ćete gledati mape

Do tog momenta niko ništa nije znao o njemu.

Vilijam Mold

Posmrtni ostaci Vilijama Molda sa Floride pronađeni su u automobilu u jezeru, 20 godina nakon što je nestao.

Misterija je riješena kada je putem aplikacije Goole maps iz ptičje perspektive lociran potopljeni automobil u jezeru, u kom su se nalazili posmrtni ostaci Molda.

Vilijam Mold, koji je tada imao 40 godina, nestao je 8. novembra 1997. godine, ali policija nije mogla da nađe nikakve tragove koji bi doveli do njega.

Njegovi posmrtni ostaci, ipak, pronađeni su 2019. godine, a nešto nalik potopljenom automobilu u jezeru pronašao je menadžer za razvoj stanovanja koji je satelitski na Gugl mapama gledao to područje na kom bi trebalo da se gradi stambeni kompleks.

Kada se malo bolje zadubio u to što je vidio, odmah je alarmirao policiju, koja je kasnije utvrdila da je riječ zaista o potopljenom automobilu u kojem su bili ostaci ljudskog tijela. Kasnije je DNK analizama potvrđeno da je riječ o nestalom Vilijamu.

Nedavni izvještaji tvrde da su ovi satelitski snimci dostupni na Google Earth-u još od 2007. godine, ali da niko nije obratio pažnju na oblik potopljenog automobila u jezeru.

– Zapanjujuće, vozilo je bilo jasno vidljivo na satelitskom snimku tog područja sa Google Earth-a od 2007. godine, ali očigledno ga niko nije primijetio do 2019. godine, kada je geodeta ugledao automobil dok je gledao područje za izgradnju stanova putem ove aplikacije – navodi se na sajtu Čarli Project-a, onlajn baze koja prikuplja podatke o hladnim slučajevima u SAD.

Kako prenose mediji, Mold je posljednji put viđen 8. novembra 1997. u noćnom klubu, navodi se u izvještaju Nacionalnog sistema za nestale osobe.

Te večeri bio je u noćnom klubu, oko 21.30 je pozvao djevojku i od tada mu se izgubio svaki trag. Vjeruje se da je u pripitom stanju tada izgubio kontrolu nad vozilom i automobilom sletio u jezero.

Kada se bolje udubite, vidjet ćete automobil pod vodom u jezeru – Google Earth


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh