Misterije

Napravio PAKT sa ĐAVOLOM i obećao mu nešto jezivo: Ušao je kod sestara u sobu i rekao im da zatvore oči Žene nisu ni pretpostavljale šta će ih zadesiti

Britanac Danjal Husein (19) našao se u srijedu na sudu nakon što je optužen za ubistvo dvije sestre koje prethodno nije poznavao.

muškarac - Fokus

Husein je, prema riječima istražitelja, prije zločina u svojoj kući potpisao svojevrsni “pakt sa đavolom” koji je potom “ovjerio” svojim krvavim dlanom. Dokaz za tu tvrdnju tužilac je priložio na sudu.

Husein je prije dvostrukog ubistva kao bivši član jedne sekte “znao” kako da komunicira sa đavolom i tom prilikom poželio je da mu on lično pomogne u dobijanju džek-pota na lutriji.

U zamjenu za to ispunjenje želje, đavo je navodno tražio od Danjala da na svakih šest mjeseci ubija isto toliko žena. Na njemu je bilo da sam odredi kojim će tempom i kako prvih šest nedužnih žena lišiti života.

Prve dvije žrtve Husein je odabrao u junu 2020. godine nakon što je kao komšija došao na rođendan socijalne radnice Bibe Henri (46). Na rođendanu je bila prisutna i njena sestra, fotograf Nikol Smolmen (27). Husein je sačekao da svi malo popiju, a onda je namamio sestre u sobu obećavši im tamo “iznenađenje”.

Nakon što ih je ubio, pobjegao je kroz prozor kuće i bio je više od dva mjeseca u bekstvu sve dok se nije uvejrio da je bezbjedno da se vrati kući gdje je živio s bolesnom majkom. Dan kasnije policija je došla na vrata, vjerovatno poslije dojave nekog od komšija i Danjal Husein je uhapšen.

Policiji je bilo teško da ga za ta dva mjeseca locira, ali su iste večeri poslije ubistva i uviđaja DNK analizom utvrdili da je on bio taj koji je nesretne sestre najvjerovatnije ubio.

Na sudu je tvrdio kako mu je “Ministar pakla Lusifadž Rofokejl” obećao sigurnu premiju na lutriji, kao i da mu je zauzvrat on rekao da će ubijati žene dokle god ga zdravlje u životu bude služilo.

– Rekao mi je da samo ubistvo žena dolazi u obzir, nikako muškaraca, jer su oni već pod kontrolom đavola. Potom mi je ‘Ministar’ naglasio da će čim bude vidio prva ubistva urgirati za premiju na lotou. Ukoliko poslije dobijenog novca budem odustao od ubistava, kaznit će me. Tako sam ušao u sobu kod Bibe i njoj i Nikol rekao sam da zatvore oči. Nož je učinio ostalo – izjavio je Husein na sudu.

Njegov bankovni račun pokazao je da je Husein zaista kupio više od 10 srećki prije ubistava, piše “Objektiv”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh