Misterije

Žena htjela da se seli, pa ZAPALIO kuću: Pozlilo joj kad je vidjela da je u njoj čuvao tajnu dugu pola vijeka

Vjerovao je da će to što je znao odnijeti sa sobom i u grob.

Muškarac - Freepik/pvproductions

Džon Brajtner (69) iz Taksona u Arizoni uhapšen je zbog sumnje da je pre 52 godine ubio čovjeka čije je kosti potom zakopao ispod kuće u kojoj je proveo život sa suprugom Martom (67).

Džon je priveden nakon što ga je supruga prijavila za piromanski pohod, odnosno paljenje sopstvene kuće, što se dogodilo kada ga je obavijestila da je pronašla kupca, piše 12 News.

Marta je mjesecima prije piromanskog čina supruga bila nezadovoljna finansijskom situacijom i dugovima u koje su zapali, pa je nagovarala Džona da prodaju kuću i presele se kod sina u grad Finiks.

Džon je uvijek imao neke razloge što ju je odbijao ali nije ni slutila da su oni mnogo veći od izgovora koje joj je nudio.

Kada ga je obavijestila da je pronašla kupca koji je voljan da da čak i više novca u odnosu na onaj koji su očekivali, Džon se povukao u svoju sobu. Uveče je rekao supruzi da samo uzme svoje najvažnije stvari i izađe iz nje. Nije joj govorio o čemu se radi, ali Marta ga je poslušala.

Potom je zapalio kuću.

Po dolasku policije, priznao je šta je uradio, ali nije govorio o kostima koje su pola vijeka ležale ispod podruma kuće. Tri dana poslije rušenja njihovog “životnog gnjezda”, Marta je saznala da su forenzičari pronašli kosti osobe koja je prije 52 pod sumnjivim okolnostima nestala u okolini Taksona.

Radilo se o muškarcu od 24 godine koji se poslije svađe potukao u restoranu sa Džonom. Svjedoci su tada rekli da je Džon otišao s lica mjesta, dok je taj muškarac nastavio da pije. Policija je tada dolazila dva puta na vrata Brajtnerovih ali kuću nikad nije pretresla, tako da je Džon bio ubjeđen da će najveću tajnu ponijeti sa sobom u grob.

Ipak, prodaja kuće raskrinkala bi ga pošto je kupac želio da na tom mjestu sagradi veliku vilu sa bazenom, te bi raskopao cijelo područje oko nje, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh