Misterije

Tvrdi da je umro od kovida na nekoliko minuta, pa oživio: “Vjerujte, sve ovo sam vidio dok sam bio mrtav”

Ljekari su uspjeli da ga reanimiraju.

Norberto Dinatale - Facebook

Argentinski automehaničar Norberto Dinatale (64) iz grada Pergamino, koji je bio hospitalizovan zbog komplikacija uslijed viursa kovid19, kaže da je bio mrtav “nekoliko minuta” i da je osjećao kako mu srce staje prije nego što su ga ljekari reanimirali.

On je za italijanske medije govorio kako se osjećao u tim trenucima borbe za život, a sjeća se kako je nakon zastoja srca ugledao “svijetlo na kraju tunela”.

– Čuo sam da mnogi koji su umrli, pa oživjeli kažu da postoji svijetlo na kraju tunela. To je zaista tako. Vidio sam potpuno isto ono o čemu sam toliko slušao i čitao. To je nešto što niko ne može da razumije, ali vjerujte mi, prošao sam kroz to i zasita sam odjednom vidio svjetlost dok sam lebdio kroz tamu – naveo je Dinatale, prenosi Dejli star.

Automehaničar je zaradio koronavirus najvjerovatnije u svojoj radnji, iako je prema njegovim tvrdnjama poštovao sva pravila vezana za kovid.

On je u izjavi za lokalne medije kazao da je već jednom prošle godine bio hospitalizovan, ali da mu se potom virus navratio i stanje pogoršalo, pa je u bolnici proveo više od mjesec dana.

Neposredno prije nego što mu je srce zastalo, iliti kako tvrdi, prije nego što je umro i oživio, Di NAtale je gledao smrt svojih cimera u bolničkoj sobi.

– Jedna osoba je umrla u petak, druga u subotu. Pomislio sam “nema troje bez dvoje”, sljedeći sam ja na radu, pretpostavljam – kazao je on.

Jednog dana, kako kaže, razgovarao je sam sa sobom u bunilu i ostetio kako mu srce zastaje, nakon čega se oko njega stvorio veliki broj ljekara.

Pretpostavlja se da je doživio kliničku smrt uslijed čega je vidio sve ovo što je opisao, a loklanim medijima rekao je da je bio mrtav nekoliko minuta prije nego što su ga čudesno vratili u život.

Nakon što se izvukao iz kandži smrti, njegovo stanje je počelo da se poboljšava i u međuvremenu je otpušten iz bolnice.

– Želio bih da se zahvalim osoblju bolnice za sve ono što su učinili za mene. Takođe im se zahvaljujem na borbenosti čak i u slučajevima gdje su ljudi umrli, jer zaista su dali sve od sebe da im spase život – zaključio je Norberto Dinatale, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh