Misterije

Preminuo od korone, poslije 20 dana se pojavio na vratima kuće: Žena kolabirala, a sin je učinio samo jedno

Nestvarna situacija za jednu porodicu.

Bolnica - Ilustracija Freepik/wavebreakmedia

Osamdesetdvogodišnji Indijac pojavio se porodici na vratima 20 dana pošto im je rečeno da je preminuo od posljedica virusa COVID-19.

Randži Bavati zakucao je na vrata u selu u Radžastanu gdje su mu živjeli supruga, dva sina i njihove porodice.

Kada je vrata otvorila supruga Sana (79), od šoka je samo pala u nesvijest. Tu je do vrata dotrčao sin Kalan (54) koji je oca gledao bez riječi, a onda je majku polio vodom da dođe k sebi.

Dok je Randži ulazio u kuću, sin je gledao da li je to zaista on.

Nije bilo šanse da prihvatim da mi u kuću ulazi otac. Pa, sahranili smo ga prije 20 dana. Rekli su nam da je umro od koronavirusa. Zato sam morao dobro da ga opipam da vidim da nije duh, a onda sam mu na vratu tražio mladež koji mu je bio znak od rođenja. Rekao je da nas nije ni zvao prethodno da kaže da izlazi jer su mu izgubili telefon u bolnici”, rekao je Kalan za portal DNA.

Nakon što je utvrđeno da im je otac živ i zdrav, Kalan je, dok je oporavljao majku, zvao bolnicu.

Ništa nisu željeli da mi kažu preko telefona, pa sam morao tamo. Bio sam bijesan kao ris. Ispostavilo se da su pogrešnoj porodici javili da im je umro otac, odnosno muž. Tamo je haos, ne zna se ko šta radi. Ja to razumijem, ali ovakve situacije nikada neću moći da shvatim. Znate li kroz kakvu smo bol prošli, kroz kakav pakao u posljednjih 20 dana? Izvinjavali su se poslije, ali to nama ništa nije značilo“, rezignirano je konstatovao Kalan.

On je na kraju za pomenuti portal dodao da je prema lokalnim običajima porodici bilo zabranjeno da vidi pokojnika u sanduku, već je to smio samo najstariji čovjek u selu.

On nam je klimnuo glavom da je to Randži u kovčegu. Bespogovorno smo mu vjerovali, a i nismo mogli da provjeravamo. Vjerovali smo osobi od 104 godine da je dobro vidjela. Šta vrijedi sad da idem da mu prebacujem da je loše vidio”, jadao se Kalan, koji je ipak u cijeloj priči morao da slavi jer mu se otac vratio kući živ i zdrav, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh