Misterije

Da čovjek ne povjeruje! Pogledajte šta radi ovaj golub u blizini najsvetijeg mjesta za sve muslimane

Zaista zanimljiv snimak dolazi iz Saudijske Arabije, preciznije s lokacije Mesdžidul-haram, koja je poznata kao Sveta džamija ili Velika džamija.

Golub - Screenshot

To je džamija u Mekki i najveća je na svijetu te okružuje u Islamu najsvetije mjesto, Kabu. Predstavlja centar muslimanskog svijeta jer vjernici muslimani Kabu koriste kao Kiblu prema kojoj se okreću svaki put dok obavljaju namaz (molitvu).

Osim toga, jednim od pet stubova Islama zahtijeva se od svakog vjernika, pri određenim uslovima, da barem jednom u životu obavi Hadždž i hodočasti ovu džamiju unutar koje se obavljaju neki od obreda.

Na videu o kojem je riječ snimljen je jedan golub koji – baš kao što to čine ljudi prilikom sedžde (padanja ničice za vrijeme molitve, op.prir.) – glavom dodiruje tlo, prenosi “Doznajemo“.

Pogledajte i sami na linku:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh