Misterije

Misterija smrti slavne dive 40 godina opsjeda svijet, a njena kćerka sada je otkrila brutalnu istinu: Kročila je na brod sa mužem, a svjiet je više nikad nije vidio

Smrt Natali Vud, jedne od najvećih diva zlatnog doba Holivuda, već decenijama je velika enigma…

Natalie Wood - Žena.blic.rs

O noći u kojoj se navodno udavila malo se toga zna, a njeno beživotno tijelo pronađeno je kako pluta uz ostvro Katalina u Tihom okeanu i to je jedino izvjesno u vezi ove tragedije.

Natali se u novembru 1981. zaputila sa suprugom Robertom Vagnerom i njihovim prijateljem – glumcem Kristoferom Vokenom na vikend plovidbu brodom, a kratko putovanje pretvorilo se u katastrofu kada su ova dva muškraca shvatila da Natali nema. Kasnije je pronađena mrtva, a obojica su tvrdili da ne znaju šta se desilo, te da niko ništa nije čuo.

No, od tada do dana današnjeg smrt slavne, prelijepe brineta ostala je velika misterija oko koje se neprestano plela mreža pretpostavki. Zvanično se sve vodilo kao nesretan slučaj, ali nije mali broj onih koji su vjerovali da je u sve umiještan i sam Vagner, muž čuvene glumice.

Nedavno je o svemu progovorila i Nataša Vagner, kćerka Natali Vud, koja je u trenutku majčine smrti imala samo 11 godina. Ona je otkrila kako je ta tragedija ostavila velike emocionalne ožiljke na njenoj duši, kao i da je uticala na sve njene veze i odnose u kasnijim godinama.

Nataša je detalje o smrti svoje majke objelodanila u memoarima “Više od ljubavi”, gdje je iznijela intiman portret Natali i žestoko odbranila svog očuha Roberta, anulirajući svaku sumnju da je krivac.

“Nikad nećemo sa sigurnošću saznati kako je moja majka završila u vodi. Fokusirala sam se na stvari koje znam, a to je da moj otac nikada ne bi naudio majci ili da je ne bi spasio da je znao da je u opasnosti. Fokusirala sam se i na svoju ljubav prema ocu, svojoj porodici. Moja majka nije bila tragična osoba. Život je posvetila umjetnosti, djeci, mužu i ljubavi. Ovako bi željela da je ljudi pamte, a ne kao nekoga koga je definisala vlastita smrt”, napisala je Nataša u memoarima.

Između ostalog, otkrila je i kako ju je činjenica da joj je majka stradala navela da traga za muškarcima koji su imali roditeljsku narav.

“Mislim da sam kad sam odrasla oduvijek tražila majku u svojim partnerima. Često bih birala vrlo zrele muškarce, koje bih posmatrala kao majku, ali to bi mi postalo zbunjujuće nakon nekog vremena. Željela sam da budem odrasla i kada nisam u nekoj vezi”, izjavila je ona, prenosi “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh