Misterije

Misteriozne vatrene kugle koje su pale s neba u Čileu su dijelovi svemirskog otpada

Kada su se nedavno u Čileu pojavile vatrene kugle na nebu, mnogi su pretpostavili da je riječ o meteorskoj kiši. Međutim, detaljna analiza odbacila je ovu teoriju dok su stručnjaci pojasnili kako su to ustvari bili neidentificirani svemirski objekti.

Meteorska kiša - N1

Tajanstvene, vatrene lopte srušile su se na sedam lokacija u gradu Dalcahue na čileanskom ostrvu Chiloe krajem prošlog mjeseca. Pretpostavlja se da su stigle s grmljavinom te spalile tlo koje su vatrogasci morali gasiti.

Početni izvještaji tvrdili su da su vatrene kugle vjerovatno bile meteorska kiša. Međutim, geolog iz čileanske Nacionalne službe za geologiju i rudarstvo utvrdio je da niti na jednom od sedam mjesta gdje su pale kugle nije bilo nikakvih tragova metorita.

Nove pretpostavke sugerišu kako je riječ o svemirskom otpadu. Međutim, zvaničnici kažu da će provesti daljna iapitivanja u Čileu u namjeri da utvrde šta je tačno palo s neba, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh