Misterije

Nova šokantna teorija: Pjevačicu Jelenu Marjanović je ubio neki političar ili biznismen

Profesor psihologije kriminala Dobrivoje Radovanović je rekao da je srbijanska pjevačica Jelena Marjanović ubijena iz ljubomore, i da je ubica neko iz visokih krugova poslovnih ljudi ili političara.

Jelena Marjanović - Kurir.rs

On navodi da je Jelenu ubio neko ko je u nju bio zaljubljen, i da ta osoba nije pod istragom.

Motiv može biti ljubomora. Kriminalno podzemlje smatra da Jelenu nije ubio njen suprug Zoran i da je zločin počinio neko ko je bio zaljubljen u nju, a ljubav mu nije bila uzvraćena. Moguće je da se radilo o raskidu veze. U slučaju da Jelena nije obraćala pažnju na tog muškarca, onda je riječ o erotomaniji, o čovjeku koji je bio zaljubljen u nju. U tom slučaju, on je bio opsjednut Jelenom, ali ona nije bila zainteresirana za njega – navodi Radovanović, nekadašnji dugogodišnji direktor Instituta za kriminološko-sociološka istraživanja u Beogradu.

Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016. godine, u 32. godini života.

Radovanović je istakao da u cijelom slučaju nedostaje motiv ubistva, i da su tokom istrage napravljeni propusti.

Bilo je propusta u smislu osnovnih dokaza na licu mjesta iz objektivnih razloga, ali i onih koji su počinjeni nenamjerno. Također, nisu na vrijeme uzeti tragovi krvi, blata i drugih dokaza – naglasio je Radovanović.

On ne želi pretpostavljati hoće li Jelenin suprug Zoran Marjanović (40) biti osuđen ili oslobođen optužbi za smrt supruge, naglašavajući da je to stvar suda. Rekao je da, očigledno nešto nije dobro urađeno, čim je optužnica vraćana tri puta na doradu.

Advokat Nebojša Milosavljević tvrdi da je ubistvo pjevačice Jelene Marjanović organiziran zločin za koji je odgovorna veća grupa ljudi.

Jelena je, prema optužnici, ubijena za sedam minuta, što Zoran nikako nije mogao učiniti. Po načinu kako je izvršeno, riječ je dobro planiranom, organiziranom ubistvu u koje je uključena veća grupa ljudi. Jelena je ubijena na način da to liči na zločin iz strasti, kako bi se ubistvo pripisalo ljubomornom mužu ili nekom ko je bio zaljubljen u nju – tvrdi Milosavljević.

On kaže da je ubica patološki tip, i da je vještačenjem zaključeno da to nije Zoran Marjanović.

Milosavljević ističe da je ubica ostavio trag iza sebe na mjestu ubistva.

Ubica je ostavio potpis na obući, kod kanala, kada je bježao s mjesta zločina, a utvrđeno je da on ne pripada nikom od članova porodice Marjanović. I na obući i Jeleninom tijelu je DNK nepoznate osobe – ukazuje advokat Nebojša Milosavljević, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh