Misterije

Upoznajte djevojčicu boginju koja svojim stopalima nikada nije zakoračila na tlo

Djevojčica Kumari je nepalska boginja koja svojim stopalima nikada nije kročila na tlo.

No image - Haber.ba

U Nepalu postoji tradicija vjerovanja u Kumari, živu boginju u tijelu djevojčice. Nju biraju sveštenici i to na osnovu 32 kriterijuma o ljepoti i perfekciji, prenosi “Telegraf”.

Nakon prve menstruacije njena dužnost prestaje.

– Nekada sam radio kao zanatlija, sada moram da pazim na stvari ovdje. Nisam imao nikakve želje da moja ćerka postane Kumari. To je bila naša sudbina – kaže Rameš Bajrakarja. njen otac.

The Little Girls Who Become Goddesses

Meet the child goddess whose feet never touch the ground.(via VICE Identity)

Gepostet von VICE am Samstag, 1. Juni 2019

Devojčica nigdje ne ide, sjedi i čeka vjernike da dođu. Dozvoljeno joj je da razgovara jedino sa svojom porodicom. Njeni roditelji tvrde da će biti teško ponovo je socijalizovati.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh