Misterije

BABA VANGA JE IMALA 16 PRAVILA ZA DOBAR ŽIVOT: Evo kako je poznata proročica dijelila JEDNOSTAVNE savjete za sreću i zdravlje

Iskustva stečena druženjem s ljudima kad su u teškim situacijama u životu, jer njoj su dolazili kad im je teško i kad ih pritisnu nedaće, poznata proročica baba Vanga je sažela u šesnaest pravila za život.

Baba Vanga - Kurir.rs

Advertisements

Evo kako je poznata proročica dijelila jednostavne savjete za sreću i zdravlje:

 1. Volite se, stremite dobrim mislima i djelima, jer to je za sve najbolji lijek.
 2. Zemlja je blagoslovena jer tu raste mnogo ljekovitog bilja – čuvajte ga kako bi i ono čuvalo vas.
 3. U liječenju biljem, ako posebno nije drukčije određeno, prvo se polivajte vodom u kojoj su se biljke kuhale, jer njihovi ljekoviti sastojci najbrže se u organizam unose kroz pore na koži.
 4. Pretjerano korištenje lijekova je štetno jer zatvaraju vrata kroz koja s biljkama treba da uđe priroda i da uspostavi narušenu ravnotežu u čovjeku.
 5. Ljeti hodajte bosi da ne biste prekinuli svoju povezanost sa zemljom.
 6. Djecu ljeti pustite da se svuda igraju – neka se prljaju, neka trče…
 7. Uveče, prije nego što legnete, obavezno operite noge, a još je bolje ako možete da se istuširate. Tako ćete sa svog tijela sprati ne samo prljavštinu, garež od dima sa ulice i umor nego i sve negativne misli i uticaje koji smetaju vašem snu.
 8. Naučite da se pravilno odmarate. Dan je stvoren za rad, a noć je za kvalitetan odmor. Da biste bili zdravi i radno sposobni, u krevet idite u deset sati, a ustanite između pet i šest sati ujutru.
 9. Često pijte čaj napravljen od šumskih plodova i rastinja. Takvi čajevi su izvor zdravlja.
 10. Bar jednom sedmično preko cijelog dana jedite samo kuhano žito i pijte samo vodu kako bi se vaš organizam očistio i kako biste stekli snagu.
 11. Što više se krećite i radite. Lijenost je bolest koja šteti ne samo psihički nego i fizički.
 12. Čistoću uzdignite u kult! Prljavština, bilo da je fizička ili duhovna, suprotna je onome što je stvorio Bog, a koje je uvijek čisto i lijepo.
 13. Ne perite se jako vrućom vodom.
 14. Češće koristite obične sapune i prirodna sredstva koja ne štete ljudskom organizmu.
 15. Ne pretjerujte s vještačkim đubrivom i hemijskim preparatima. Tako se hrana truje, a takav način proizvodnje u poljoprivredi izaziva mnoge bolesti.
 16. Prije svega, naučite da u svakoj situaciji budete strpljivi, piše “Kurir“.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh