Misterije

“TI SI LAGALA! LAGALA SI ZA SVE!” Jelena i Milan iz Beograda su se vjenčali, on je otišao u inostranstvo da radi, onda je užasna istina izašla na vidjelo

Odsječena kosa i zamotuljci su svuda bili.

Tužna djevojka - Yayimages.com

Advertisements

Šta se desi kada vam neko “radi o glavi”, kada stvari iz kuće počnu da vam nestaju i počnete da nalazite čudne zamotuljke. Jelena iz Beograda je, sa suprugom Milanom, bila u braku tri godine. Živjeli su sa njegovim roditeljima koji su od početka bili korektni prema njoj. Međutim, ne zadugo. Ovo je njena priča.

– Sve se promijenilo kada je Milan otišao u inostranstvo da radi. Ostala sam sama u kući sa njegovim roditeljima, koji su odjednom promijenili ponašanje.

Svekar je postao nezainteresovan za razgovor, a svekrva nervozna, svadljiva. Čak su i komšinice postale drugačije: primijetila sam da prekidaju priču kada prolazim ulicom. Danima sam se pitala šta se dešava. A onda me je suprug nazvao telefonom.

Jelena, o čemu se radi? Majka mi priča kako joj radiš o glavi: baješ joj u hranu i ostavljaš vrećice po kući – urlao je u slušalicu.

Vrećice sa vradžbinama? Da, pravila sam vrećice sa lavandom i mentom, za ormare. A voljela sam da palim mirišljave sveće… Ali ne zbog sujeverja, kao što je moja svekrva mislila.

To sam rekla i svom suprugu, koji se slatko nasmijao i zamolio da objasnim njegovoj majci, prije nego što napravi haos u kući. Pokušala sam da objasnim svojoj svekrvi, ali sam bila zatečena njenom reakcijom.

Ti si lagala! Lagala si za sve! – počela je da viče. – Sve sam saznala od vračare. Razvešću te od mog sina do kraja godine – zaprijetila mi je.

Vremenom sam primijetila da mi stvari nestaju. Prvo četka za kosu, pa garderoba i na kraju fotografije sa vjenčanja. Raspitala sam se kod mlađih komšinica i saznala da je u kući bila vračara koja je gatala protiv mene.

Nalazila sam neobične zamotuljke svuda: u garderobi, fiokama, ispod jastuka, a unutra su bili pramenovi moje kose, posječeni nokti i bijeli prah neobičnog mirisa.

Kada neko želi da vam naudi i nanese zlo on se služi raznim bajalicama i vradžbinama i preko njih vam život pretvara u pakao.

Vradžbine sa kosom i pravljenje vradžbina su najviše rasprostranjeni u Srbiji. Vradžbine sa kosom se uglavnom koriste da bi se preko njih nekoj osobi napravila magija i nanijelo zlo.

Kada neko hoće da vam napravi zlo i uništi vas, on mora da posjeduje nešto vaše ili garderobu ili nešto što ste vi pili, jeli, koristili. Ali najjače vradžbine mogu se napraviti od nečeg sto pripada direktno vama, npr. nokti, kosa, koža, krv…

Vradžbine u Srbiji su povezane i sa historijom i sa običajima. Kada se rodi malo dijete njemu se vezuje crveni konac oko ruke, koji će ga štititi od uroka. Vjeruje se da novorođeno dijete ne smije nikako da pogleda osoba sa urokljivim očima i takve osobe se drže podalje od djece.

Imala sam vrtoglavice i bol u glavi iz čista mira, kada sam shvatila da su se stvari otele kontroli i polako je počela da me hvata panika – priča ova žena. – Šta ako me svekrva stvarno odvoji od čovjeka kog volim? Ili me urekne da ne mogu da imam djecu?

Odlučila sam da posjetim ženu u susjednom selu, za koju su mi rekli da “skida” crnu magiju. Bajala mi je cijelu noć, i na kraju uspela da me spasi – navodi ona.

Danas Milan i ja imamo dvoje djece, dječaka i djevojčicu. Svekrva se vremenom urazumila, ali Milan nije mogao da joj oprosti što je pokušala da mi nanese zlo – zaključuje žena, prenosi “Telegraf“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh