ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Misterije

ŠOKANTNA TVRDNJA ISTRAŽIVAČA: “Na Marsu je uništena civilizacija PRIJE SAMO 50 GODINA”

Napredna vanzemaljska civilizacija je nekada živjela na Marsu ali je “izbrisana nuklearnim ratom”, navodi se u šokantnoj teoriji. Štaviše, nuklearna pečurka je uhvaćena na kameri na Crvenoj planeti, kažu neki teoretičari zavjere koji podržavaju ove tvrdnje.

Planeta Mars - Ilustracija/Webtribune.rs

Ova teorija postoji već nekoliko godina, ali sve više ljudi tvrdi tvrdi da sada vjeruju u to, prenosi “Webtribune“…

Mars je nenaseljiv zbog nedostatka atmosfere i površinskih voda.

Ali zapanjujući video snimak je pokušao da dokaže da je napredna civilizacija nekada tu živjela.

Na snimku na YouTube-u, teoretičar zavjere otkriva: “Mars pokazuje znake ožiljaka koji su mogli nastati samo od nuklearnog uticaja. On se mogao desiti prilično nedavno – to se moglo desiti prije 100 godina, ili prije 50 godina. Rat bi mogao čak biti i u toku.

Video je postavljen na YouTube kanalu “Disclose Screen” prošlog mjeseca i nedavno je stekao popularnost. On sada ima više od 50.000 pregleda.

Jedan ludi element ove teorije su slike Marsa koje su objavljene iz Indije, koje pokazuju nuklearnu pečurku koja se diže iznad površine planete.

Slika je zumirana u dijelu “Doline Marinera”, kanjona na Marsu dugog 4.000 km, što je postavljeno na internet stranicu indijske “Organizacije za istraživanje svemira”.

YouTube kanal “UFOvni Disclosure” je objavio kratak film koji prikazuje “oblak dima”, za koji se tvrdi da je ili vanzemaljski metan, ili nuklearna eksplozija.

Na video snimku se kaže: “Indijski orbiter na Marsu je zabilježio nešto čudno u gigantskom kanjonu “Dolina Marinera” na Marsu. Slika pokazuje ogroman oblak u obliku pečurke i možemo se zapitati da je to enormno rijedak oblak prašine, ili je izazvan zbog nuklearne ili eksplozije metana.

Od strane naučnika širom svijeta ova teorija je brzo demantovana kao optička iluzija. Zanimljivo je međutim da se mnogi naučnici upinju da sve što ne mogu da objasne podvedu pod pojam optička iluzija.

Dr Džoni Horner, astronom na Univerzitetu južnog Kvinslenda u Australiji, rekao je: “Zabavno bi bilo zamišljati da je to dokaz nuklearnog oružja na Marsu, ili čak i uticaj komada komete Siding Spring koja se razbila o planetu, ali to nažalost nije slučaj.

On je rekao da gledanje slika visoke rezolucije istog tog dijela kanjona, pokazuje da “oblak” nije ništa više nego optička iluzija na raskrsnici kratera sa rovom.

Jedan od najistaknutijih pristalica teorije o nuklearnom ratu na Marsu, jeste američki fizičar dr Džon Brandenburgkoji je objavio knjigu pod nazivom “Smrt na Marsu, otkrivanje planetarnog nuklearno masakra”.

On tvrdi da je Crvena planeta nekada bila naseljena, ali su je uništili posjetioci iz svemira koji su mogli uništiti Zemlju.

Dr Brandenburg iz SAD drži predavanja širom svijeta iznoseći teoriju da postoje dokazi o dvije velike nuklearne eksplozije na Crvenoj planeti, i arheološkim relikvijama koje su za sobom ostavili drevni vanzemaljci.

Brandenburg vjeruje da se nuklearni rat dogodio prije pola milijarde godina, a tragovi eksplozije su ostali na dvije ključne lokacije.

Fizičar tvrdi da “svako ko zna da pročita mapu” može vidjeti mjesta nuklearne eksplozije.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh