Misterije

JEZIVA PRIČA GRAĐANKE ŠTA SE DESILO U UTORAK: “Prolazila sam pored ‘Argelinija’, kad se čula VRANA…”

Utapanje dvojice mladića, Aldina Mulića (28) i Irhana Foče (24) duboko je potreslo sarajevsku i bosanskohercegovačku javnost.

Rijeka Miljacka - ba.N1info.com

Advertisements

Tragedija se dogodila u noći na srijedu u blizini kafića “Argelini” u naselju Dolac Malta, kada je Mulić, brat vlasnika spomenutog kafića, upao u nabujalu Miljacku. Fočo, koji je radio kao konobar, hrabro je ušao u rijeku u pokušaju da ga izvuče, no naletjeli su na vir i voda ih je obojicu povukla sa sobom.

Sama tragedija i akcija spašavanja koja je uslijedila izazvala je i određene kontroverze, o kojima možete čitati u povezanim sadržajima. Jedna građanka podijelila je jezivu priču koja se desila na dan tragedije, o čemu možete čitati još ispod…

Naime, stradali Mulić vratio se u noći s utorka na srijedu u kafić “Argelini”, nakon proslave jednog dječijeg rođendana koji je bio u utorak na Ilidži, zapadnom dijelu Sarajeva.

Građanka, koja nije željela da joj otkrivamo identitet, vidjela je – kako ona tvrdi – Mulića nekoliko sati prije tragedije, u utorak, i primijetila jedan znak, koji je možda bio zloslutan…

Iako, kada idem sa Socijalnog (naselje nešto istočnije, op. prir.) prema Hrasnom gdje živim, vrlo rijetko koristim pješaku stazu uz rijeku Miljacku, tog dana kao da me nešto gonilo da se zaputim baš tim putem“, počinje ova građanka čiji je puni identitet poznat redakciji portala “Doznajemo“…

“Šetala sam uz Miljacku i prošla pored “Argelinija”, malo prije mosta na Dolac Malti. Ne znam ni sama zbog čega, pažnju mi je privukao mladić koji je bio izvan tog objekta i pričao je na telefon. Čula sam da nekome govori kako treba ići na Ilidžu. Kasnije, kad sam pročitala šta se dogodilo i na portalima vidjela slike nestalog mladića, povezala sam sve, i gotovo sam sigurna da je to bio upravo nestali Mulić“, nastavlja ova Sarajka.

Ali, ono što je najjezivije u cijeloj priči je da se baš u tom trenutku desio jedan znak koji ova građanka ne može objasniti.

“Pojavila se jedna vrana tu i počela zloslutno graktati. Bila je baš uporna. Vrlo neobična situacija, nimalo uobičajena i svakidašnja, uostalom zbog toga mi je to i ostalo urezano u sjećanju“, navodi žena.

Međutim, teško je reći da li ova priča ima ikakvo značenje. Poznato je, naravno, da u narodu postoje različita vjerovanja ili sujevjerja vezana za vrane. Naime, one često ostavljaju loš utisak, prije svega zato što su ptice lešinari, koje mnogi povezuju sa smrću.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh