Misterije

Kršćanski teoretičari zavjere: Kraj svijeta dolazi za osam dana

Još samo osam dana ostalo nam je prije drugog dolaska Isusa Krista i kraja svijeta kakvog poznajemo – barem tako tvrde kršćanski teoretičari zavjera koji vjeruju da kodovi u Bibliji i znakovi s nebesa znače da je kraj blizu.

Ilustracija - Web-tribune.com

Ljudi koji se bave teorijama o biblijskom kraju svijeta i crnoj sudbini koja će nas dočekati, tvrde kako će se 23. septembra položaj zvijezda astrološki “poklopiti” s Otkrivenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolaska Krista, piše “24sata“…

U Otkrivenju 12:1-2 stoji: “I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja.”

Teoretičari zavjere tvrde kako je spomenuta žena Djevica, a na taj dan Sunce i Mjesec bit će u Djevici kao i planet Jupiter, koji u ovom smislu predstavlja Mesiju.

Pojavit će se i mitološki Planet X?

Ovakva konstelacija javlja se svakih 12 godina, ali tvrde da će se zbog drugog planetarnog poretka, koji predstavlja “lava u Judejskom plemenu”, podstaći događaji bez presedana u Svetim pismima.

Ljubitelj teorija zavjere David Meade predviđa da će se mitološki planetarni sistem poznat kao Planet X ili Nibiru također ukazati na nebu 23. septembra. Nibiru bi, prema Meadeu, trebao proći pokraj Zemlje u oktobru što će izazvati početak Uznesenja sa snažnim vulkanskim erupcijama.

“U ovom vremenskom razdoblju, 23. septembra, Mjesec će se nalaziti tačno u dnu konstelacije Djevice. Sunce će prekrivati Djevicu, a 12 zvijezda na taj datum je devet zvijezdi Lava i tri planetarna poretka Merkura, Venere i Marsa. To je vremenska oznaka”, tvrdi Meade.

Naravno, ne vjeruju svi kršćani u ovakve teorije i mnogi imaju mnogo racionalnija tumačenja Biblije.

U članku Jonathana Sarfatija stoji kako se isti planetarni poredak pojavio već 4 puta u posljednjem mileniju i nije tako rijedak kao što se tvrdi.

“Ništa ne ukazuje na to da je 23. septembra znakovit datum za biblijska proročanstva i kršćani stoga trebaju biti vrlo oprezni prije nego ih privuku takve senzacionalističke tvrdnje. Datum i vrijeme kraja ne znamo – zato moramo biti uvijek spremni”, piše Sarfati.

NASA također tvrdi da je teorija o postojanju Planeta X varka i nikakav sličan planet neće prolaziti pokraj Zemlje.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh