Misterije

EPOHALNO OTKRIĆE O NASTANKU LJUDSKE VRSTE: Da li ste znali da smo svi mi ekstragalaktički migranti?

Ljudi su nastali od materije koja je putovala milijardama kilometara iz druge galaksije, navodi se u novoj studiji…

Planeta - Nezavisne.com

Sve oko nas je materija, pa i sam Mliječni put. Ipak, naučnici su sada došli do saznanja da je i Mliječni put nastao od “ekstragalaktičke materije“. Naučnici su koristili kompjuterske modele kako bi saznali kako je materija od koje smo stvoreni, ali i koja nas okružuje uopšte dospjela u našu galaksiju, piše “B92“…

Advertisements

Eksplozije supernova izbacuju ogromne količine materije iz galaksija, šireći ih po cijelom univerzumu, u čemu promažu snažni galaktički vjetrovi.

To znači da je ista materija od koje smo mi napravljeni vjerovatno svoj život počela mnogo ranije i jako, jako daleko, prije nego što je počela da se prenosi kroz univerzum.

“Uzimajući u obzir da dio materije od koje smo mi stvoreni dolazi iz drugih galaksija, sebe možemo smatrati ekstragalaktičkim migrantima”, rekao je Daniel Angles-Alcazar, astrofizičar:

“Vrlo je vjerovatno da se materija iz Mliječnog puta nalazila i u drugim galaksijama, a da je prenosio jak vjetar, kao i da je novi dom pronašla upravo u našoj galaksiji.”

Intergalaktički transfer je novije definisan fenomen, koji itekako može da promijeni naše dosadašnje znanje o formiranju galaksija. Istraživanje je pokazalo da se materija selila od manjih galaksija prema većim, kao što je naš Mliječni put, te se tu “udomila” i krenula da “stvara”.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh