Misterije

Dječak se probudio iz kome i onda majci rekao šokantne stvari

Prije 11 godina, Julie Kamp vozila se kući iz crkve sa suprugom Andyjem i njihovim osmogodišnjim sinom Landonom kada su doživjeli tešku saobraćajnu nesreću.

Ilustracija - Index.hr

Advertisements

Andyi je poginuo na licu mjesta, a njihov sin, kako tvrdi, doživio je smrt i ponovo se vratio među žive, piše “Blic“…

Automobil je bio toliko uništen da hitna pomoć nije ni znala da je dječak u kolima. Shvatili su da je dijete unutra tek kada su vidjeli njegovu cipelu. Kada su uspjeli da izvuku Landona iz automobila, njegovo tijelo nije davalo znake života. Bio je u komi.

Doktori su vjerovali da se mali Landon neće probuditi, ali nakon dvije sedmice, čudesno se probudio. Svi su bili šokirani, ali i presetni, posebno jer nekim čudom, nije imao ni traga oštećenja mozga. Umjesto toga, Landon je imao nevjerovatnu priču o zagrobnom životu.

Julie je oklijevala i plašila se da kaže svom sinu da mu je otac umro. Kada je odlučila da to uradi, ona je ta koja je bila šokirana. Landon joj je rekao: “Ja sam vidio tatu na nebu.”

Landon takođe tvrdi da je vidio prijatelja svog oca koji je poginuo u udesu mjesec dana ranije.

“Niko od nas nije rekao ni riječ jedan drugom, ali mi smo svi stajali tamo”, rekao je Landon.

Ali najnevjerovatnija dio Landonove priče bio je kada je pogledao svoju mamu i rekao joj: “Uzgred, zaboravio sam da ti kažem. Vidio sam tvoje dvoje djece”.

U početku, Julie nije imala pojma o čemu njen sin priča. Onda je shvatila na šta je mislio…

Julie je imala dva pobačaja prije nego što je rodila svog sina, ali njemu to nikada nisu rekli.

“Znao sam da su mi to brat i sestra, iako mi niko ništa nije rekao o njima. Kada ste na nebu, znate ko je ko”, kaže Landon koji i danas ima vidljive posljedice udesa, ali i jasna sećanja na život nakon smrti.

Ipak, to nije bilo jedino njegovo iskustvo sa zagrobnim životom. Tri puta je umirao i vraćao se nazad. Kako kaže, treći put je video je Isusa i od njega dobio specijalan zadatak.

“Isus mi je rekao da moram da se vratim na Zemlju, da budem dobar hrišćanin i da ispričam i drugima za njega”, tvrdi Landon i dodaje da želi da ljudi znaju da Isus postoji, baš kao i raj i anđeli.

Svoje nebično iskustvo, Landon danas koristi da bi pomogao drugima koji tuguju zbog gubitka voljene osobe. Njegova majka napisala je i knjigu o tome – “Vjera ima svoje razloge”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh