Misterije

Njegov uticaj ne možete ignorisati: Večeras je Plavi mjesec i evo zašto je ovaj dan presudan

Fenomen Plavog mjeseca se dešava jednom u 2 do 7 godina i bude dva puta pun mjesec u roku od 30 dana, a to će se desiti tačno 21.5. 2016 godine.

Plavi mjesec - Twitter

Termin plavi mjesec se koristi nekoliko stotina godina. Svoje etimološko značenje je mijenjao, kako se pojačavalo interesovanje za ovaj fenomen. Drugačije poimanje je sada u odnosu ranije vrijeme, koje je pokazalo da je pogrešno tumačen. Za to vrijeme nije bilo dovoljno tehnički poiman, jer kroz 400 godina se mijenjao cijeli proces evolutivnog razvoja ove pojave.

Poseban oprez se savjetuje osobama koje su u sukobu, naročito u muško-ženskim odnosima. Sukob između osoba sa različitim interesovanjem, željama i poimanjem stvari je jako izražen u naredna dva dana, počev i prije 21.5. Budite fleksibilniji u ovom periodu, kako ne biste došli u nepoželjnu situaciju, koja vam se izuzetno protežira. Posebno pažnju da obrate osebe rođene u znaku Lava, Raka, Strijelca i Blizanca ili ukoliko imate lične planete u ovim znacima.

Energija Plavog mjeseca će biti posebno jaka 21. maja, kada se može očekivati jak intenzitet uslijed ostalih planeta, koje doprinose ovom fenomenu. Uticaj će se odnositi na širenje stvari u svom ambijentu, bilo da se donosi na odnos sa masom ljudi ili slučajno zaljubljivanje, vaša duša osjeća veliku promjenu.

Ono što je jako važno kada je u pitanju fenomen o kome je riječ, jeste da se možete zaljubiti u osobu, koju vidite na dan punog Mjeseca. Ovo bi mogla da bude trajna veza od koje ne možete tek tako da okrenete svoje misli i da izbjegnete sudbinski susret. Bitno je da svoje emocije ne potiskujete kada je u pitanju konkretizacija onoga što vam se pruža kao izuzetno, neobičan događaj. Poštujte pravila i zadovoljite svoja čula bez rezerve.

Mjesec će biti u znaku Strijelca. Sama postavka ovog satelita neće biti prijatna zbog aspekata, koje će zauzeti između Sunca i retrogradnog Marsa. Izazova će biti cijeli dan i moraćete da meditirate više nego obično. Savjetuje se povlačenje trenutno iz obaveza, koje su goruće iz razloga što je retrogradan Merkur koji dodaje lošu percepciju, kao i loše upotrebljene reijči. Možete biti loše shvaćeni.

Boja ovog mjeseca je diskutabilna. Naša percepcija je povezana sa bojom koja se koristi u samom nazivu, ali ona je sastavljena iz spektra drugih. Ponekad se uviđa i zelena do nijanse plave. Za sada toliko o ovoj neobičnoj pojavi, koja je zaokupirala mnoge iz svijeta astrologije, jer se radi o izuzetno neobičnoj energiji koja se događa na našem prostoru i u jakom intenzitetu, pišu “Astrousluge“…


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh