Misterije

DA SE NAJEŽIŠ: Ispovijesti petero djece koja se sjećaju svojih prošlih života

Reinkarnacija je duhovni fenomen koji već tisućljećima zaokuplja kako znanstvenike, tako i vjernike i potpune laike. Neki od tih slučajeva neizmjerno su interesantni, a mi smo izdvojili njih petero…

Dječak - Screenshot: Youtube

Dječak (2): ‘Sjećam se smrti, ubijen sam u bitci za Iwo Jimu’

s-1

Slučaj dječaka Jamesa Leiningera jedan je od najpoznatijih slučajeva reinkarnacije u povijesti. On se, naime, prisjećao života i smrti pilota iz Drugog svjetskog rata kao svojeg. Za dijete od tek nekoliko godina, James je jednostavno znao previše o bitkama iz Drugog svjetskog rata, kao i o opremi te letjelicama koje su tada korištene, pišu “24sata“.

Dječak (5) pamti smrt: Bio sam crnkinja, stradao sam u požaru

Luke Ruehlman iz Cincinnatija u Ohiju naizgled je sasvim normalan petogodišnjak . No, njegova je majka Erika čvrsto uvjerena da se on prisjeća svojeg prošlog života u kojemu je umro nakon skoka iz plamteće zgrade 1993. godine.

Iako mu roditelji nikada nisu pričali o reinkarnaciji, Luke je, čim je progovorio, počeo opisivati svoj prošli život. Roditeljima je objasnio da ga je nakon smrti ‘Bog gurnuo natrag te kako se probudio u tijelu bebe’.

Dječak: ‘Mama, noću me muče mračne vizije iz prošlog života’

Te 2009. godine Ryan je imao tek četiri godine. Njegova je majka Cyndi sasvim logično pretpostavila da se radi o bujnoj dječjoj mašti. Njen joj je sin naime počeo govoriti kako je u prošlom životu bio ne previše uspješni Hollywoodski glumac . No, umjesto da to s vremenom prestane, Ryanova je priča bila sve detaljnija . Dječak je u petoj godini počeo patiti od snažnih noćnih mora u kojima je imao vizije iz prošlog života.

Shanti Devi (4): ‘Umrla sam na porodu, hoću vidjeti svog sina’

Slučaj Shanti Devi jedan je od najpoznatijih slučajeva reinkarnacije u povijesti . Indijska djevojčica zaintrigirala je čak i Ghandija koji je naredio da se oformi vijeće sastavljeno od lokalnih lidera, novinara i predstavnika parlamenta. U zaključku njihovog izvješća jasno je stajalo: ‘Shanti Devi prvi je konkretan i provjeriv dokaz reinkarnacije.’, zapisao je Dr. K. S. Rawat čovjek koji je sa Shanti napravio posljednji intervju, samo četiri dana prije no što je umrla.

Dječak (3): ‘Mama, sjećam se svojeg prošlog života i mame’

Cameron Macauley rođen je 1998. godine u Glasgowu . Od prvog je dana živio samo s majkom, no čim je progovorio tvrdio je da ima još jednu majku, na Barri . Opisivao je bijelu kuću punu djece i pogled na plažu na koju su se spuštali avioni. Prisjećao se šetnje s crno-bijelim psom i oca koji se zvao Shane Robertson.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh