Luda planeta

Bogati “gasterbajter” krije OGROMNU TAJNU od rodbine: Morao je nekome da otvori dušu šta zapravo radi

On je u anonimnoj ispovijesti opisao svoj komplikovan odnos sa familijom stekao simpatije korisnika Redita.

Bogataš - ilustracija

Čovek koji tvrdi da je multimilioner ispovijedio se na Reditu kako svoje silno bogatstvo krije od familije i iznajmljuje običan stan kada mu dođu u goste jer su „pohlepni“.

On je objasnio da je njegova porodica, kada je dobio prvi posao nakon diplomiranja u inostranstvu, mislila da je “bogat” i da se njihovo ponašanje zbog toga promijenilo, piše Objektiv.

– Moja plata za tu zemlju bila je ispod prosjeka. Jedva bih sebi priuštio da živim pristojno i da uštedim pare. Ali kada je pretvorite u valutu moje zemlje, to je mnogo – rekao je on.

Anonimni “gasterbajter” je onda napisao da je njegova porodica insistirala da ih časti od prve plate i plati im troškove puta. On je na to pristao.

– Samo su željeli besplatan odmor i napravili su od mene turističkog vodiča/bankomat/itd – jada se samoproklamovani bogataš.

Dalje tvrdi da se to ponašanje nastavilo i da su mu redovno tražili da im plaća putovanja. Čak su nudili daljoj rodbini, u njegovo ime, da ga posjete za džabe i očekivali skupe poklone kada god se vrati u domovinu.

– Kada dođem kući, očekivali bi da im donesem puno poklona i platim svaki put kad izađemo… Čak su počeli da mi govore kako treba da doprinosim i platim školarinu svojoj braći i sestrama. Smiješno je i to što sam kao student radio dva posla da bih se izdržavao i jedva da su mi slali poruke ili me zvali. Kada sam dobio taj posao, odjednom sam se probudio uz poruke za dobro jutro i redovne pozive – objasnio je iznervirani čovjek.

Onda je, kako kaže, povukao jasnu granicu i polako prestao da im odgovara na poruke i da im priča šta se dešava u njegovom životu.

– Odlučio sam da ne zaslužuju da znaju – kazao je on.

Kada je počela pandemija ovaj vrijedni radnik je pokrenuo sopstveni posao od kuće. Pošto mu je dobro krenuo, odlučio je da da otkaz i reinvestira u svoj biznis, ali i neke druge projekte. Familiji je prećutao taj dio već im je samo govorio kako se muči da preživi jer je izgubio posao.

– Odmah su prestali da mi se obraćaju. Ako ih ne bih nazvao, ne bih čuo ništa od njih – tvrdi sada uspešni preduzetnik.

– Da bih se zaštitio, rekao sam svojoj porodici da sam našao posao, ali nije mnogo plaćen, dok su troškovi života visoki. Sada kada me posjete sami plaćaju svoje letove i ne izlaze mnogo – nastavlja on.

Ovaj bogataš se toliko uživio u svoju ulogu ubogog radnika da je, pored iznajmljivanja skromnog malog stana, isključivo koristio javni prevoz kada mu dođe familija, ponekad presjedajući u dva autobusa i dva voza. U stvarnosti živi u penthausu u luksuznom dijelu grada (nije htio da otkriva svoju lokaciju), a svoju rodbinu često tu vodi u šetnje.

– Idemo da šetamo po komšiluku u kojem ja zapravo živim i maštamo o tome kako bi bilo živjeti na jednom od tih mjesta – objasnio je on, naglasivši kako ovaj post piše sa poda dnevne sobe u svom malom stanu, jer mu je rodbina zauzela krevet i kauč.

Bogataš ipak tvrdi kako ne želi da prekine kontakt sa porodicom, bez obzira na sve što se dešavalo u prošlosti.

– Za sada apsolutno nemaju pojma. I dalje volim moju porodicu i ne želim da ih potpuno odsječem, volim da ih imam u blizini i meni je zabavno – zaključio je on i dodao kako će im anonimno pomoći ako se neko od njih ikada nađe u problemu.

Većina korisnika Redita je u komentarima podržala “multimilionera”, pod pretpostavkom da je njegova ispovijest iskrena.

– Iskreno, mislim da bih i ja uradio isto – napisao je neko.

– Ne, ne bi trebalo da raskine sve veze. Možda će mu jednog dana zatrebati bubreg – našalio se drugi reditor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh