Luda planeta

Vlasnik trgovine stavio natpis na izlog: “Pristup samo necijepljenim osobama”

U Hofu u Bavarskoj, na izlogu jedne trgovine od nedavno visi natpis: “Pristup samo za necijepljene ljude”.

Odjeća u butiku - Poslovni.hr

Uz obavijest na izlogu, vlasnici trgovine tradicionalnim nošnjama (Trachtenladen) u Hofu žele jasno reći ko je dobrodošao u njihovu trgovinu: “Molim vas, razumite – pristup samo necijepljenim osobama”.

Prema vlastitoj izjavi, žele “zaštititi” svoju specijaliziranu trgovinu Trachtenlod’n Wolperdingar, koju vode od 2015. godine.

“Osjećamo se nelagodno s ljudima koji su cijepljeni”, izjavio je vlasnik Schuler u razgovoru za inFranken.de. Natpis visi na trgovini od prošlog utorka.

“Ostajemo pri svojem mišljenju, bez obzira što drugi o njemu mislili “, naglasio je Schuler.

Na Facebooku je fotografija natpisa izazvala dosta reakcija – ali i stekla popularnost. “Mi nismo sami “, zaključuje vlasnik trgovine tradicionalnim nošnjama. Vlasnik uopće ne vjeruje cjepivima protiv korone.

“Ovo cjepivo nije testirano”, tvrdi “Sva su ostala cjepiva uvijek testirana, to uopće nije problem. Ali mi ne vjerujemo ovom lijeku.”

Vlasnici, bračni par je rekao da su pandemiju preživjeli bez infekcije. “Zdravi smo godinu i pol i želimo tako i ostati”, rekao je Schuler.

Prema njegovim riječima trgovina je zbog korona skoro propala. “Mi smo mala sezonska trgovina i prošle godine imali smo pad prodaje od 90 posto”, ističe Schuler.

Sad kad im se ponovno omogućuje normalan rad, trgovci su željeli jasno reći što misle, kažu.

A što se tiče procijepljenosti stanovništva u bavarskom Hofu, stopa je u posljednje vrijeme bila veća od 57 posto, piše “Fenix-magazin“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh