Luda planeta

Doktori nemaju odgovor: Žena ne smije da pogleda lijepog muškarca u oči, jer joj se tada ovo dešava sa tijelom

Ima nevjerovatan, ali realan problem.

Kirsti Braun - Mercury press & Media td printscreen/mirror.co.uk printscreen

Kirsti Braun (32) iz britanskog grada Nortviča već nekoliko godina boluje od katapleksije.

Doktori nisu nikada dosad utvrdili šta ju je dovelo u ovo stanje da prilikom svake jače emotivne reakcije prema suprotnom polu Kirsti ima probleme sa mišićima na tijelu, koji počnu da se grče.

Kirsti je prvi put primijetila da boluje od katapleksije kada je u noćnom klubu upoznala momka koji joj se fizički jako dopao.

“Bila sam kao ukopana u mjestu, nisam mogla da pomeram ruke i noge. Mislila sam da imam neku suludu tremu pred njim, čak sam pomislila da je to neko predorgazmičko stanje koje dosad nisam iskusila, ali ne. To je bio početak bolesti”, rekla je Kirsti.

Poslije nekoliko pregleda kod različitih doktora, kao i kasnijih analiza utvrđeno je da je zaista katapleksija.

“Iako nemaju pravi odgovor za moje stanje u smislu daljeg liječenja, i sama sam shvatila da je najbolje kad izbjegavam direktni kontakt očima sa muškarcima. Od djetinjstva sam imala simpatije i obožavam susrete sa muškarcima, volim da se zaljubljujem i osjećam strast ali sada sam prinuđena da se obuzdavam. S druge strane, to mi i ne pada više teško jer sam udata i majka sam”, kaže Kirsti.

Dodaje da je imala puno neprijatnih iskustava u svakodnevnom životu do sada.

“Puno puta doživljavala sam prave blamove. Jednom su mi noge toliko podrhtavale u prodavnici kad sam se susrela sa lijepim muškarcem da sam morala da sjednem na pod, pa su mi radnici prilazili da pitaju jesam li dobro. Sada se smirilo ali do skora sam imala minimum pet katapleksičnih napada dnevno. Kad sam bila mlađa i po 50! Bilo je užasno. Sada je bolje jer i zbog karantina ne izlazim iz kuće”, ističe majka dvojice sinova, Rajana i Džoija, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh